Tofas Team

Tam Versiyon: Vectra alinirmi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Hayırlı akşamlar 1997 -2001 yılı arasında üretilen 2.0 Opel Vectra alınır mı . Araç çok sıkıntı çıkartır mı ve yedek parça bulmak kolay olurmu
O araçlardan 2 tanıdığımdada vardı araç konforlu sağlam şase ve etli bir kasa ancak parça konusunda fikrim yok araç benzinde yakar 50-60 kuruş arası ancak tüpte yakıtı az diye biliyorum, aracın durumuna göre değişir masraf kısmı fakat piyasadakilerin pek sağlıklı olacağını düşünmüyorum artık temizini bulmakta bir o kadar zor sıkı araştır derim
tanımadıgın aracı alıpta kumar oynanmaz netten ilanlara bakarken birkaç tane samimi ilan görmüştüm adam kullanıcı uzun süredir kullanıyormuş 6 bine serviste sıfır motor yaptırmış satıyordu pazarlıkta ısrar etmeyin son fiyat vs demişti geçmiş zaman öyle insanlardan alacaksın motor durumuna güven olmaz elektronik aksamları her zaman risktir bu tür eski araçlarda ben bile broadwayda ufak tefek sorunlar yaşıyorum ne yazıkki Big Grin  oluyor böyle ama zamanla kapıyorsun her türlü nanesini yapılmayacak araç degildir konfor çok güzel binmiştim yıllar önce seri yol tutuşu çok güzel çogu yerli ve yabancı araçlarla makayese edilmeyecek derece iyidir kendisi temizse al bence ama 22 25 binden altını bulamassın ilk sahibi olur emekli amcalar olur o sana kalmış bişey.
yaklaşık 2 2buçuk yıl kullanıcısı olarak temizi çok temizdir bitiği çok bitiktir orta hallisini bulman çok şans işi elektrik arızası vermeye başladığı zaman biraz sıkıntı yaşarsın he tabi biraz da şans işi sağlıklı arabalara denk gelmek. yürürü güzeldir ciddi anlamda sağlam arabadırlar parça sorunu çekmezsin lakin tanıdığın sağlam bi opelci olması şart kasap çok var piyasada ve opelleri perişan ediyorlar ..  uzun süreli kullanıcısından alman biraz avantajlı olabilir.
Kasanın hakkı 2.0 dır ama Opelin (2000 astra g 1.6 ve astra h 2011 1.6 kullandım) 1.6 motorunun daha az sorunlu olması sebebiyle 1.6 sına da bakılabilecek araba.
Yol tutuş iyidir virajda kayıyorum hissi vermez, performans tatmin eder, yakıtı üzmez, ancak hiç sevmediğim özelliği ses vermesi. Astradan üstün olması gerekirken aynı yıl üretilen astra daha dolu dolu oturan bi malzemeye sahipken bunun parçaları biraz daha kalitesiz hissi veriyor, sanki parçalar sonradan takılmış gibi. 2 arkadaşım bu aracı kullanıyor, defalarca kez kullandım, biri ilk diğeri üçüncü sahibi, ikisi de bu mevzudan şikayetçi. Parça sıkıntısı çekmezsin en kötü 2 gün kargo beklersin.
Opelle ilgili motor kısmına dikkat et yalnız anlaşılmaz bu aletler. Motor çiçek gibi tertemiz dersin, yağ kaçağı olmaz ama fena yağ yakar, motor leş gibi görünür ama gram yağ eksiltmez. İyi bi ustaya baktır, adam ize gelmeden yağı fullemediyse belli eder zaten kendini. Yağ yakan cinsi yağı çok çabuk karartır zaten.
Ne kadar sağlam olursa olsun sonuçta 15 yaşını devirmiş bir araba olacak. Sonuçta araba bu kul yapısı. 2008'de sıfır 3 araç aldık. Opel Astra, Sorento ve C180. Sorento fabrika hatası nedeniyle yol tutuş sorunu yaşamıştık. Astra 3.000'ci km'de şanzıma dağılmıştı. 2 aracı da kontrol ettiğimizde fabrikasyon hatası denilip para vermeden halletmiştik. Yakın zamanda örnek vermem gerekirse, havalimanın da çalışırken Mercedes Clk200 ile araç teslimine giderken normal seyirde araç kol çıkarmıştı. Bu örneklerden yola çıkarsak her araç masraf çıkartabilir. Önemli olan bu araçların masraflarını rahat bir şekilde karşılayabilmek. 2.0 motor ve 130 beygire yakın yada fazla gücü var. Haliyle yakıt masrafını da düşünmek gerekiyor. Sizin için hayırlısı olsun diyelimSmile
Baktığım araçin sahibi tanıdık adam arabayı kapının önünde yatırıyor işi olmadıkça binmiyor piyasada çok yüksek sürekli fikir değiştiriyorum beş para etmeyen arabalar çok yüksek fiyata satılıyor

İnternete göre debriyaj seti 400 TL devirdaim 300 civarı bu parçalar çökmüş pahalı sayilir
çok yakar
Doganımı sattim ve vectra aldım. 1998 model CD sunroof dijital klima vs vs sadece deri koltuk yok. Temizini bulursan sorunsuz binersin. Motor kol çıkarttı motor bulduk almanyadan gelme onu bindirdik şanzıman zaten sifir di 7 bin masraf ettik ama suan çok memnunum. Elektrik tesisati sorunsuzdu yine de kontrol ettirdim. 18.500 e almıştım bama 25 lira civarına geldi ama 25 liraya alinacak çoğu arabadan daha konforli daha güvenli. Yakit konusuma gelince Tüpte 25 kr civarı yakıyor gazlarsan 30 kr yakıyor. Benzinde ölçmedim ama öyle cok ta yakmiyor. 2.0 motor 136bg sonuçta. Aldıktan sonra cok araçla yarıştım ışıktan ışığa bmw den turbolu dogan a kadar pisman etmedi beni. Kesinlikle tavsiyelefim arasında. Ama temiz olmak şartı ile. Motor dyno da %97 çıktı yag eksiktme su eksiltme yok. Klimasi buz gibi yapıyor. Astra mi vectra mi dersen o isteğine kalmis arabadan performans ve yol tutuşu istiyotsan dolu bi vectra her zaman bence daha iyi bi seçim olur senin icin. Otomatik vites aracım. Gazlayacagin yerleri bilirsen otomatikte sanziman a zarar değil yeri geldihi zaman yararin bile dokunur. Ama manuel tavsiye ederim şehir içi trafikle cok uğraşan biri degilsen. Tc beyni ne baktir alırken özellikle.

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(24.06.2017, 01:51)kursad.616 yazdı: [ -> ]Doganımı sattim ve vectra aldım. 1998 model CD sunroof dijital klima vs vs sadece deri koltuk yok. Temizini bulursan sorunsuz binersin. Motor kol çıkarttı motor bulduk almanyadan gelme onu bindirdik şanzıman zaten sifir di 7 bin masraf ettik ama suan çok memnunum. Elektrik tesisati sorunsuzdu yine de kontrol ettirdim. 18.500 e almıştım bama 25 lira civarına geldi ama 25 liraya alinacak çoğu arabadan daha konforli daha güvenli. Yakit konusuma gelince Tüpte 25 kr civarı yakıyor gazlarsan 30 kr yakıyor. Benzinde ölçmedim ama öyle cok ta yakmiyor. 2.0 motor 136bg sonuçta. Aldıktan sonra cok araçla yarıştım ışıktan ışığa bmw den turbolu dogan a kadar pisman etmedi beni. Kesinlikle tavsiyelefim arasında. Ama temiz olmak şartı ile. Motor dyno da %97 çıktı yag eksiktme su eksiltme yok. Klimasi buz gibi yapıyor. Astra mi vectra mi dersen o isteğine kalmis arabadan performans ve yol tutuşu istiyotsan dolu bi vectra her zaman bence daha iyi bi seçim olur senin icin. Otomatik vites aracım. Gazlayacagin yerleri bilirsen otomatikte sanziman a zarar değil yeri geldihi zaman yararin bile dokunur. Ama manuel tavsiye ederim şehir içi trafikle cok uğraşan biri degilsen. Tc beyni ne baktir alırken özellikle.

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Peki o TC beynini nerede baktirabilirim
Sayfalar: 1 2