Tofas Team

Tam Versiyon: ön camlar yavaş inip kalkıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
aracımız 92 model doğan l ön camlar çok yavaş inip kalkıyor bu sorunu nasıl hallederiz rölemi atmak gerekir ? 
şuan röle varmı yokmu onuda bilmiyorum. 
kapı döşemelerini açmışken komple değiştirecem döşemeleri bunun içinde öneri ve yardımlarınızı bekliyorum  
ayrıca ön sol camın çıtasının üstündeki lastiğin değişmesi gerekiyor. Lastik çıtayla beraber değişir sanırım komple çıtalarımı değiştirecez nasıl yapacaz 


örnek resim cam çıtası ve lastiği
[Resim: 16657d1367791742_cam_citasi_degisimioto_...camjpg.jpg]
Lastiği tek satiliyor tesisatta role yoksa olmasi gerek hizi birazdaha artar

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aracın orjinal otomatik camıysa sonradan takılma değilse rölesi vardır bu yavaşlama genelde motordaki kömürlerin eskimesinden ve cam açma düğmelerinin deforme olmasından kaynaklanıyor
Orjinal otomatik cam abi bende motorun kömüründen yada anahtardan olabilir diye düşünüyorum.Rölesi sigorta kutusunun üstünde olması lazım orjinalinde.

Saamet kardeşim çıtanın üstündeki lastik çıkarmı bilmiyorum yarın bakıyım çıkıp değişebilir bişeyse sanayide soracam parçacılara.
Birde cam fitillerini kontrol ediniz deforme filan varsa cami zorlar dosemeyi sokunce kizaklarada bakin
Fitil işini hallettim tek satılıyormuş alıp değiştirdim ön camları biraz hızlandı.Eski fitiller yırtıktı camın arasına sıkışıyordu.

Ama camlar hala hızlı sayılmaz yavaş inip kalkıyor.
Bir boşluktada kapı döşemelerini alıp değiştirecem.
Arka pandizotun üstündeki peluş kumaşta iyice eskidi onuda değiştirecem
Kapi dosemedeki hicbir faydasi yok yenisinin gerisi elektrik isi yada mekanizmaya bakin kapi dosemesi sokukken cami asagi yukari yapinca cam kizaklari zorlayip kastiriyormu camı onlarda yavaslatir
Camların yavaş inip kalkma sorunu bende de vardı. Hatta sağ ön cam kalkmıyordu. Kendim hallettim. Şimdi çok hızlı. Döşemeyi söktüysen orada beyaz bi boru var, içinden yay geçiyor camla beraber inip kalkıyor. O boruya küçük bir delik açıp içine WD-40 sık yada ince yağ. O deliği bantla kapat. İşlem tamam.
(14.06.2017, 00:52)ibrhm42hj497 yazdı: [ -> ]Camların yavaş inip kalkma sorunu bende de vardı. Hatta sağ ön cam kalkmıyordu. Kendim hallettim. Şimdi çok hızlı. Döşemeyi söktüysen orada beyaz bi boru var, içinden yay geçiyor camla beraber inip kalkıyor. O boruya küçük bir delik açıp içine WD-40 sık yada ince yağ. O deliği bantla kapat. İşlem tamam.
fren hidroliği döksek de olur mu acaba. benim camı tam aşağı indirdiğinde bir santim kalkıyor sonra takılıyor. döşemeyi söktüğümde sıkıntısız kalkıyor. sebebini bulamadım bi türlü.
Kapı çerçevesindeki kadife fitile silikon sprey sıkmayı deneyebilirsin
Sayfalar: 1 2