Tofas Team

Tam Versiyon: 94 piç motor şahine turbo takıyoruz
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
öncelikle herkeze selamın aleyküm.
aracıma turbo takmak için kolları sıvadık ama aklımda bir kaç soru var. Yardımlarınızı ve fikirleriniz lazım.

1-) T5 volvo turbosu takıcaz arabaya pistonları kesin değiştirmemiz gerekiyormu ,gerekiyorsa hangi pistonları önerirsizin. Piston değiştirirsek rektefe olması gerekcek heralde, ne kadar bi ücrete patlar bana bu işlem?

2-) Lovato major beyin alcam sıfırmı almalıyım yoksa çıkma alsam sağlıklı olurmu? sıfır fiyatı 430 tl

3-) Turbodan sonra hararet sıkıntımız olcak büyük ihtimal, Hangi marka radyatör önerirsiniz çift fanlı olarak?

Şimdiden herkeze teşekkür ederim.
turboda takılıcaksa ne lpg si ne beyini.
turbo takılıcaksa gömlek falan değişmesi gerekiyor çelik piston çelik conta yoksa hararet sorununuyla başa cıkamazsınız atmosferik yaparsanız daha iyi sonuç alınır diye düşünüyor dereceli vs gibi..
öncelikle kolay gelsin bende 95 piç motor var passat 1.8 turbo 7lt intercooler hks blow off 93 fiat coupe piston oem kol yatak var. rektifiye yapıldı komple . daha önce stock motora turbo yapanlar oldu çok bar basmadığınız sürece stok motor bile kaldırabiliyor. hararet sorununa gelince intercooler mutlaka kullanmalısınız yanma odasına basacagınız hava intercooler da soğumalıki hem patlaması iyi olsun hemde bloğun soğumasına desteği olsun. yazlık fan müşiri artı elektro fan ben tofaşın orjinalini taktım ama siz garanti olsun derseniz 106 gti larınki gibi çift perfane fan takabilirsiniz.

birde esas önemli olan turbolamak değil turboyla kaç bar basmak istediğiniz?
Lpg ile çalışan turbolu sistemler var ancak yine de benzinde kullanmak daha sağlıklı olacaktır.Pistonları orjinal kullanıp çok basınç açmadan kullanırsanız sıkıntı olmaz ancak yine de ömrü kısalacaktır.Onun yerine kaliteli bir piston takımı ile bir seferde daha düzgün işçilik yapmanız daha iyi olur.Rektifiye kesinlikle olacak açıldığında.
Radyatör işi ise kesinlikle para çokomel eğrisine bakar.Eğer para varsa mishimoto slim gayet güzel seçim olur.
Bir de bu işlemlerden sonra kesinlikle güzel bir egzoz sistemi lazım.Orjinal borular dar geleceği için backpressure artacaktır.Bu da performans kaybı demek olur.
4 nokta enjeksiyona geçmeden bi verim alamazsın turbodan sadece çuf çuf ses duyarsın atmosferik slx kadar anca gider aracın karbüratör turboda avans tutturamazsın rakıma göre aracın gidişi değişir aşırı yakıt tüketimi olur bence hiç gerek yok turboya bi dereceli egzantrik,06 piston,1.3 üst kapak port polishli 4 lü manifold ile gayet tatmin edici olur aracın :ok

ayrıca kol çıkartır conta patlatır turbo yapacaksan forged krank kol piston gömlek takman lazım araca
Herkezin yorumu için teşekkür ederim arkadaşlar. Piston için BMW m40 84.25 mm piston önerdiler bilgisi olan varmı acaba