Tofas Team

Tam Versiyon: Radyötor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar selamunaleykum benim aracimda yedek su deposunda kabarcik çıkıyor ustalara götürdüm contayla alakalı bişey değil dediler ne hararet var ne gidişinde bi sıkıntı var ama yakıt biraz fazlalasti sizce nedir bu ?
Aynı konuyu iki kez açamazsın kurallarımızı okumalısın linke tıklarmısın http://www.tofasteam.com/misc.php?action=help&hid=11
Silindir kapak contan yanmış . Fazla arabayı zorlamadan yaptırmanı tavsiye ederim
Lpg beynin eskiyse gazi suya verebiliyor olabilir hocam.Suda gaz kokusu falan varmi?Yakıt fazla deyince aklıma o geldi.Ayrica kapak contası zamanla özelliğini kaybettiği için çatlayıp suya kompresyon verebilir.

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam benimde sahin s var tempra motorlu hararet gostergesi uzun yolda 90 da sabit ancak sehiricinde dur kalklarda 100 ile 105 arasina cikiyor sonra fan devreye giriyor 90 a na kadar dusuyor bu durum normal mi hararet yapar mi diye gozum surekli ibrede
Enes çonta yanık suya kompresör basıyo olabilir ustaya götür bi baktır derim ben gittiginde distiribütörün kablosunu söküp marş bastrp radyatör kapağından bakmştı kabarçk ckyo mu diye baktı sanrm o detayı bilmiyorum. Melihin dediği gibi gaz beynindeyse bezinde de yapar mı onada baktrmak lazm.

@murat1983 100 105 normal deil. Radyatör tıkalı olabilir termostat geç açıyo olabilir kolay kolay bozulmaz ama gösterge yanlş gosteriyo olabilir. Çünkü gösterge 105 de fan acması radyatörün 92 derece motorun 105 derece olması yani soğutmaya yetişmiyo olması demek yada fan müsürü arızalı.
Cok tesekkur ederim ustam bi baktiricam