Tofas Team

Tam Versiyon: arabamda stop etme durumu var
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
arkadaşlar benim araba motor sogukken stop ediyor motor ısındıgında bu problem olmuyor mesela arabayı çalıştırıyorum ayagımı gazdan çekince stop ediyor ama 1 yada 2 km yol yapınca araba ısınıyor tabi ve bu sorun kalkıyor ortadan tekrar arabayı bırakıyorum bi yarım saat motor soguyor ve tekrar çalıştırıyorum tekrar aynı sorun oluyor bu olayı gazda yapıyor benzinde olmuyor böyle birşey gaz beyni dediler ama araba çekişden düşmüyor ve gaz beyninde gazcıya gittim gaz beyninde sorun yok dediler subaplardan süpeleniyorum araba sıkı çalışıyor sizce de bundan olabilirmi bana bi yol gösterin
Lpg beyni arızalıdır

Asi

Havaların soğumasıyla birlikte motoru yerinde önce bıraz ısıtmak gerekıyor.
Şuan kullandiğim ilk arabam ve 3 senedir kullanıyorum 3 sene zarfında 2 sefer LPG beynini değiştim sorun ondan kaynaklanmıyor.
Çalıştırıp hemen hareket ettiğimde ayağımı gazdan çektiğim gibi rolanti düşüyor ve stop ediyor. Lakin 2,3 dakika yerinde çalıştırıp hareket ettiğimde herhangi bi sorun olmuyor.
Yıllardır araç kullananlar farklı yerlerdede okudum soğuk havalarda aracı çalıştırıp hemen hareket etmemek gerekiyor bi kaç dakika rolantıde çalıştırıp daha sonra hareket edilmesinde yarar var.
beynin üzerinde sarı bir vida var o soğukken arabaya giden gazı ayarlıyor iyi bir gazcınız bu olayı çözer hava nekdar soğuk olursa olsun ben arabayı çalıştırırken gaz bile vermiyorum siz düşünün he bide arabanın contası yandığında kapak taşlanmadan takılmış 1-3 pistonlar tam çalışmadığı hade bu şekilde
(03.11.2011, 20:07)Falcon417 yazdı: [ -> ]Lpg beyni arızalıdır

gaz beyni ile alakası yok araba çekişden düşmüyor ve yol gideri iyi
Rölanti düzensizliği ve ayar bozma var mı peki ?
rolenti düzensizligi var ayar bozmada var
İşte bunların sebebi beyin malesef tamir edecek birini bulursan ne ala bulamazsan yenisini alacaksın
tamiride şöyle içini açarlar temizlerler eğer yırtıksa diyaframı değişir
Frown
bulabilirsen baykan die bir marka bul ben karbüratörcümden bedavaya almıştım çok sağlam bir beyin

Asi

LPG beyninin açılıp tamir edilmesinden yana değilim benim LPG beyni arızalıyken bi usta ben bakarım açarım temizlerim diyafram gitmişse değişirim sorun kalmaz dedi.
Neyse benimde bilinçsizliğimden dolayı tamam dedi adam açtı hiç bişeyde yapmadı geri topladı benden 35 tl aldı yenileri ne kadar dedim 70 civarı dedi ve sonuç olumsuz halıyle değişen bişey olmadı sonra gittim başka yerden yenisini aldım taktırdım.
Tamiri için o parayı vereceğinize gidin yenisini alın en azından sorunsuz vve garanti kapsamında olur.
Sayfalar: 1 2