Tofas Team

Tam Versiyon: lpg
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Benim lpg de rolanti çok düşük,ilk çalıştırmalarda yarım jikle kullanıyorum,ısınınca jikleyi kapatıyorum.Bugün aynı durumda,hafif rampada yarım olan jikleyi bastım,araç saçma sapan çalışmaya başladı,çekiş düştü.Gaz bitse stop eder.Aracı stop edip benzine aldım,yola devam ettim.Acaba yanlış birşeyler mi yaptım,gaz bitse stop eder.Araç dalgalı dalgalı çalışmaya başladı.Gazda bir daha denemedim.Ne olmuş olabilir,saygılar.
usta jikle bildiğim kadarıyla gaz kelebeğine bizim yerimize basıyor. yani fazla yakıt çektiriyor gaza basmışız gibi. karbüratöre fazladan olmaması gereken hava giriyorsa gaz bunu karşılayabildiği kadar yanıp motoru çalıştırıyor. hava filtrenin ağzını elinle kapatınca stop etmiyorsa çalıştıracak kadar hava alıyordur sanırım..birde normal hava girişi olunca fazladan hava dengesizliğiyle motor sersemliyor eksik buji piston gibi. gazcıya bir baktır derim.gaz kaçağıda olabilir..
teşekürler,sanırım dediğin gibi hava karışımında ani bir dengesizlik oldu.yarın gazla çalıştırır denerim,olmazsa,sanayiye.