Tofas Team

Tam Versiyon: Hiç beklenmedik yerden muayeneden kaldık
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamın aleyküm iyi akşamlar. Bu ayın 11 inde aracımı basıklığını değiştirmeden muayeneye soktum. Yüksekliğiyle ilgili bi konu paylaşmıştım o konu hakkında muayeneden geçer mi sorusuna da cevap vereyim tam sınır olarak adlandırabiliriz. Egzoz ile manifoldun birleştiği dirsek rampaya çıkarken ufak bi sürtme yaptı fakat geçti. Gelelim asıl konuya, muayene istasyonundaki yetkili aracın önceki muayenesinden bu zamana LPG aksamında değişiklik yapıldı mı diye sordu ben de boş bulunup gaz beyninin değiştirildiğini söyledim.. Haliyle sızdırmazlik istediler. Ben de olmadığını söylediğimde normalde muayeneye sokmamaları gerekirken araç kontrole girdi ve çıktı. Sonuç olarak aracın sızdırmazlık raporu olmadığından ve LPG hortumlarının güncel prosedüre uygun koruma sistemine göre olmadığından muayene tekrarına kaldık. Aracın evrakları eski sahibinde olduğu için kendisine haber verdik o da evrakları getirdi. Araca önceki muayenesinde yeni bir gaz beyni takılmış ve bu gaz beyni ruhsata işlenmiş. Takıldığına dair montaj raporu takan kişinin kimlik bilgileri, faturası gibi bir çok evrağı elimde mevcut. Bu evraklar sızdırmazlık raporu yerine geçiyorsa merkeze gidip rapor alma derdindn kurtulacağım. Git-gel 100 150 tl masrafım olacak işe yaramazsa maresef..  Bu evraklar işe yarar mı acaba?

Bir diğer sorum da şu, aracın muayene tekrarında komple en baştan mı kontrol ediyorlar yoksa ağır kusurlarına bakıp gönderiyorlar mı? Bu konu hakkında kesin bir görüşe ihtiyacım var çünki arka lastiklerimi başka bir aracın lastiğiyle değiştirerek girdim muayeneye ve şu anda o lastikler yok maresef.. Gezici istasyon bu bölgeye 15 günde bir geliyor gelen kişilerin aynı olma ihtimali yüksek acaba başka bir yerde muayene tekrarına girmeden tekrar bu yetkililerin gözetiminde muayeneye girsem sadece ağır kusura mı bakarlar? 

Konu tartışmaya açık.
Elindeki kağıtlar sadece proje kağıdıdır yapılan işlem hakkında bilgi belge niteliği taşır sızdırmazlık raporunu ayrıca alman gerekir muayene tekrarında ağır kusurlara bakarlar fakat genel bir kontrol yine yapılır lastiklerden muayene tekrarına almayabilirler
o zaman mecbur bugün bize yol gözüktü yapacak birşey yok gibi. Gezici istasyondan da en yakin zamanda tekrar randevu alıp lastik işini çözmem gerekecek. Sağolun cevabınız için.
Gezici istasyonlarda muayene tekrarı olmuyor diye biliyorum hocam
tüp beyninin markasına göre bi tüpçüye gidip proje çizdireceksin aracın altındaki hortumlara yalıtım malzemesi yaptırcaksın tüp beynine proje çıkartamayız derlerse sıfır tüp beyni alcaksın sızdırmazlık vs derken 200 tl civarı masrafın olur bu sene aynısı benim başıma geldi tüp beyninin markası belirsiz bişeymiş değiştirmek zorunda kaldım sıfır tüp beyniyle ayrıca sızdırmazlık alırken arkadaki tankın bağlantısı sağlam ve şaseye değmemesi gerekiyor tüp kazanının kesicinin olduğu yerdeki plastik kapak sağlam olması gerekiyor Big Grin
Konuya yorum yapan herkese teşekkür ederim açıklık getirelim konuya. ayın 24 ünde muayene tekrarım vardı bu süreye kadar Kastamonu'ya gidip ilk sanayide spiral boruları sökrütüp yeni usule göre yanmaz sac kaplattırdım. Yanmaz sacın dış taraftaki kısmını vidalamadılar sebebi ise muayene edecek kişinin eğildiğinde lpg hortumlarının içinden geçtiğini görmesi gerekiyormuş. Ardından sızdırmazlık için mühendisler odasına gidip form doldurttum. Raporu aldım ve yaşadığım ilçedeki gezici istasyonda muayene tekrarına girdim. Sonuç olumlu istasyondaki yetkililer yanlızca ilk muayenede belirtilen ağır ve hafif kurslardan muayeneye soktular. Sanırım bu muayene işleri her bölgede farklı ilerliyor o yüzden kendi bölgenizle bu yazdıklarımı kıyaslamanız pek sağlıklı olmayabilir..