Tofas Team

Tam Versiyon: Arka Cam Filmi Sökme
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamun aleyküm aracımın arkasında tahmini 2002-2003 yılından kalma çok eskimiş film var bu filmi rezistansa zarar vermeden nasıl sökebilirim acaba?
Aleyküm selam. ben arabanin camalarini kapatıp güneşte birkaç saat beklettikten sonra filmin köşesinden kaldırıp filmi cama yaslayarak (180 derece açıyla) yavaş yavaş asılarak sokmustum. Filmi kendine doğru 90 derece açıyla sökmeye calissaydim rezistanslari da kesin koparirdim.
(29.04.2017, 22:41)ersın124 yazdı: [ -> ]Aleyküm selam. ben arabanin camalarini kapatıp güneşte birkaç saat beklettikten sonra filmin köşesinden kaldırıp filmi cama yaslayarak (180 derece açıyla) yavaş yavaş asılarak sokmustum. Filmi kendine doğru 90 derece açıyla sökmeye calissaydim rezistanslari da kesin koparirdim.

Abi o iş sıkıntılı gibi nette videolar izliyorumda ne kadar olur bilemiyorum sabah güneşi iyice yedirsem bide fönle söksem olur mu acaba ankaraya giderken yolda 1-2 saat güneşi yeyip köşesi kendi kendine çıkmıştı geliyor gibi elle
bu vıdeo yardımcı olacaktır hocam :ok

https://www.youtube.com/watch?v=Nm_3ftrLUZI
Denemek lazım o zaman. forumda arama yapabilirsin konusunda amonyakla söküyordu arkadaşımız. Ben hiçbirsey kullanmamistim tertemiz çıkmıştı. kapılardan başla en doğru yöntemi bulursun arka cami da sona bırakirsin.
Cam lastiklerine bulaştırmadan selülozik tiner kullanarak çıkarabilirsin ustam. Küçük parçaları bile tamamen çıkarır..
@baba Mrb bunu izleyip beğenmiştim reis ama tam güvenemedim Smile @ersın124 abi sadece arka camda var rahat bi 15 yıllık film Smile  @finder ne gibi bi uygulama gerekli abi onun için acaba
Usta tiner lastiğe zarar verir ama bi arkadaşım pamuğa tiner damlatarak tertemiz yapmıştı.. Ama fark şu ekip filmi asılıp parçaladığı için filmin olmadığı yerlerde vardı.. Tinerli pamukla ovalayıp tertemiz yapmıştı. Birde geçen yaz sahilde arka benim sağ arka cam azıcık açık kalmış ve araya giren nem filmi dekor gibi yapmış bildiğin hava boşlukları var. Neredeyse petek gibi şekli var şuan.
@finder benim film komple solmuş abi ama kirli duruyor arka cam sanki lekeli gibi işte ama karartı yok 15 yıllık film full solmuş
Usta benim film o kadar da gitmedi Smile renk kalmadı.. Yenilemek var planda ama ne zaman olur bilmem.. Daha tamponlar traşlanacak. Stop ,far,sinyal değişecek, ayna bulunacak takılacak. Ben olsam deneme yanılma yapardım.. Şırıngayla su basardım filmin altına rakle ile ufaktan dağıtırdım.. Tabi rezistansa zarar vermeden.