Tofas Team

Tam Versiyon: Kalorifer muslugu ve radyatör havası
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese kolay gelsin.gecen gün basıma gelen sorun ve yaptıklarımla ilgili biseyler danısacam sizlere.
Benim kalorifer muslugu acip kapatırken bozuldu ve damla damla antifiriz akıtmaya baslamıştı.bi kac gün sonra su eksiltmis mi diye radyatör kapağını açtım (motor soğuktu ) birden antifiriz atmaya basladı radyator ve hic durmadı.bi abimiz geldi o arada hava yapmıştır dedi alttaki musluktan su akıttık biraz sonra radyatörün üst noktasında durdu su seviyesi ama yedek depoda antifiriz kalmadı.bende güvenmedigimden çalıstirmadım arabayı.dün muslugun yenisini aldım.radyator tıpasından butun antifirizi bosalttım.muslugu degistim .şimdi asıl önemli olan kısma geldik iste.forumda ki konulara bakarak uygulamalarım soyle oldu;
-motor sogukken antifirizi doldurdum radyatörün icine taki en ust seviyeye kadar. yedek depo hala boş
-Çalıstirdım aracı.fan yok benim arabada normal pervane var.haralet gostergesinin herzamanki noktaya gelmesini bekledim ortanın biraz daha altında olacak seviyedebyani.
-o zaman kadar arada baloncuk atti bi kac sederde dibe çöktü yukseldi sonra az bisey dibe çöktü ve üstünü tamamladım.radyatör kapağını kapattım.
-ama yedek su deposu hala bostu ona da biraz antifiriz ekledim.
Şimdi benim yaptigim islemlerde bi hata varmıdır suzce.sistemde hava kalmı olabilir mi? Bide yedek su deposunda eskiden yarıya kadar su vardı simdi daha az var sorun olurmu?biraz uzun oldu kusura bakmayın.

LG-H500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
birkaç gün kullan aracı o sırada göstergeye dikkat et. devirdaim esnasında hava radyatöre kadar ulaşır neredeyse. ara ara bikaç kez aç ekleme yap. yeterli olur.
Aracinizi fan acasaya kadar calistirin yol yapin biraz 2 3 kere pervane acsin kendini tabi gozunuzde hararet gostergesinde olsun anlik olarak surekli yukselip dusuyor ise tam havasini alamamissinizdir boyle birsey ile karsilasirsaniz tekrar yaziniz
Tamamdır cok sagolun dikkatlice takip edecm.yalnız yedek su deposunda su yok şu anda sıkıntı olur mu ?

LG-H500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
(25.04.2017, 11:03)KorayKaraman23 yazdı: [ -> ]Tamamdır cok sagolun dikkatlice takip edecm.yalnız yedek su deposunda su yok şu anda sıkıntı olur mu ?

LG-H500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sıkıntı olup olmayacağı belli olmaz oraya yarıya kadar antifriz koy olurda radyatör eksiltirse ordan çeker
Tamamdır çok sağolun

LG-H500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Min seviyeden 2 parmak üstü kadar saf su(arindirilmis su) yada antifiriz koy
(25.04.2017, 12:49)MoD16 yazdı: [ -> ]Min seviyeden 2 parmak üstü kadar saf su(arindirilmis su) yada antifiriz koy
Yarın yedek depoya da ekleyecem cok sağol

LG-H500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
düz motorda hava yapma olayı olmaz yedek ve radyatörü antifriz veya su ile doldur aracı radyatör kapağı açıkken çalıştır eksilen suyu tamamla bi kaç dakika araç çalıştıktan sonra tüp beynini kontrol et ısındıysa sorun yok suyunu tekrar kontrol et radyatör ve yedek suyunun tam olduğundan emin ol kapakları kapat yola devam