Tofas Team

Tam Versiyon: Doğan İç Aydınlatma Hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar aksesuarcı bi abimizden gidip 2 adet kafasında 4'lü led bulunan lamba aldım iç aydınlatmam yetersiz olduğu için arka da yani aracın içerisinde bulunan çamurlukların olduğu hizada 2 adet yuvarlak plastik var onu söküp içine aldığım led lambaları takacaktım ama o koruyucu plastiği bir türlü çıkartamadım kolay yolu var mı acaba ? Sağ ve Sol yapıyorum çıkacak gibi oluyor ama çıkmıyor.

Çıkartamadığım dediğim plastik bu arkadaşlar.


[Resim: 337660569l91.jpg]

Buda aldığım lamba aşağıdaki gibi aşağı yukarı tek farkı öndeki büyük ledler benimkinde kare şeklinde küçük birde arkasında sıralı duran 5li lambalar var onlar yok görüntüsü böyle ama.

[Resim: cddf1247fc8c8942228a88eea572a896.jpg]

Fikir vermesi açısından resimleri ekledim yardımcı olursanız sevinirim.
O ledler o lambanın içine göre değil yalnız alt kısmı şu tip olanlardan olmalı
[Resim: ec6aeAmpul%20Led%2024V%2053%20Tk.jpg]
Plastik çıkmaz.Ampülü arka kısmından değiştireceksin.Ortasındaki uzun metal parçayı sağ sol yaparak çıkart.Ampül yuvasına ancak öyle ulaşırsın.Ben önceden böyle birşey yaptım.Elindeki ledin bacaklarını lehimlemen gerekir ve gelen kablolara doğru bir şekilde bağlaman gerekir.Ampül yuvasının içindeki yayı çıkarman gerekir ve ledi oraya metal olmayan bir parça yardımıyla sıkıştırmalısın.Aldığın ampül T10 ama yinede oluyor.