Tofas Team

Tam Versiyon: Motordan Anlayanlar Bi Bakabilir Mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese merhaba
1. Sıkıntı: Aracımın radyatör hortumu yolda patladı ve hararet 120°C ye geldi ancak yol tek şeritli ve trafik çok fena olduğu için duramadım ve yola devam ettim biraz sonra hararet 90'a düştü. Hortumu yaptırıp hız denemesi yaptım araç normalde 180-190 görüyordu ancak 150-160 ı geçemedi conta sağlam bundan eminim sıkıntı ne olabilir ? 2. Sıkıntı: Hava filtresi kutusu ile bazı sıkıntılar var kutunun içine giren hortumun etrafındaki silikon tarzı büyük ihtimalle sıvı conta yerinden çıkmış ordan hava girişi oluyor yani sıcak hava geliyor bu da performans kaybı demek oluyor burayı bu akşam sıvı conta ile doldurdum kuruyunca deneyeceğim bu ne kadar sıkıntı çıkartır?
3. Sıkıntı: Manifoldların olduğu kısma giden hava borusu soğuk havalarda motora sıcak hava sağlıyormuş ancak ben bunu kapattım zaten yaz geldi performansta artış olacağını düşündüm bu konuda haklı mıyım?
4. Sıkıntı: Distribütörün alt kısmında emme Manifoldların ve karbüratörün olduğu kısımdan çıkan hortumun bağlandığı bir parça var o parçanın vidaları düşmüş ve parça oynuyor bu parça nedir ne işe yarar aracın bu hale gelmesine sebep olmuş olabilirmi?
Sizden ricam sıkıntıları numaralara göre cevaplandırmanız
Kazasız belasız günler
[Resim: IMG_20170405_151411.jpg]
O vidalari dusen parca avans otomatigi araba avansini bir nebze ayarliyor eger o oynarsa avans ayari boza son hiz dusedebilir yukseledebilir.
(05.04.2017, 21:32)yucinx yazdı: [ -> ]O vidalari dusen parca avans otomatigi araba avansini bir nebze ayarliyor eger o oynarsa avans ayari boza son hiz dusedebilir yukseledebilir.
Anladım sanayiye gidip baktiricam diğer sıkıntılar için cevabı olan yok mu?
1. Aracin conta yakmadigindan nasil kesin emin olabiliyorsunuz
2.filtrede sorun olmasi yani hava kacagi aracin performansinda vakumunda ve cok yakmasinda etkisi onu en iyi sekilde onlemini aliniz silikon demissiniz sicakta eriyen silikonlardansa hicbir ise yapamaz önümüz yaz ve motor sicakligindan kisa surede silikon erir akar
3.arkarasim ben o manifolda gideni hep kapatiyorum daha hic acmadim siyah hortum yariya kadar acik guzel bir gaz ayari ve avans ayari aracin performansini yani gaz tepkimesine buyuk kazanc sagliyacaktir
Gaz ayari gerekirse buradan bakabilirsin
http://www.tofasteam.com/konu-gaz-ayari-icin-ustalarimizi-bekliyoruz-31863

Kolay gelsin