Tofas Team

Tam Versiyon: kazık mikser uyguladım (Resimli)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
s.a arkadaşlar. 94 doğan S arabamdaki Weber 24/21 yani SLX karbüratöre kendi becerimle kazık mikser montajı yaptım. parçalar (iki adet rekor, üç adet hortum, kelepçeler, tekli ayar vanası) 20 TL tuttu. tornacı ise 30 TL aldı.

ilk defa karbüratör söküp topladığım için çok uğraştırdı. hatta bazı diyaframları belki ters takmış olabilirim. herşeyi taktıktan sonra çalıştırıp kaşkış yaptım, araba resmen şaha kalktı. nerdeyse 50 metrede 50 km hıza ulaştı. sağa çekip gazı kıstım ama yinede çekiş fenaydı. ana yolda çok çabuk 80 km hıza çıktı. firene basınca da korkuttu sağ çekme yaptı. hızlı gitmeyi unuttuğum için yabancı geldi tabi Smile

fakat gaza basınca ''piyuuu'' gibi bir ses galiyordu. ara sıra gesiliyordu. incelediğimde hava filtresi kazanının altındaki boruyu takmayı unuttuğumu fark ettim Smile neyse onu hallettim. sonra deneme sürüşüne devam ettim. kendim istop ettikten sonra marşa bastığımda çalışmadığı oldu. ama vurdurunca çalıştı. sonra o sıkıntı bir kez daha oldu. bir daha olmadı. sanırım geçenlerde sadece bujileri değiştirip buji kablolarını değiştirmediğim için oluyor. neyse.

Yapmak isteyen arkadaşlara bir fikir vermesi için yaptığım uygulamanın resimleri paylaşayım;

[Resim: A.jpg]

[Resim: B.jpg]

[Resim: C.jpg]

[Resim: D.jpg]

[Resim: E.jpg]

[Resim: F.jpg]

[Resim: H.jpg]

[Resim: I.jpg]

[Resim: image.jpg]

Emme manifoltundaki çatlağı işlemi bitirince fark ettim derken deneme işlemi bitince yani eve döndüğümde fark ettim demek istedim. zaten araba uzun zamandır fazla yakıyordu. sıfır beyin, sıfır baskı olmasına rağmen. demek ki çatlak hep vardı. kazık mikserle ilgili değil.
Tebrik Ederim Arkadaşım

Ancak sökmüşken bir temizlik yapsaydın. Ben geçen kurban bayramında söktüm temizleyip tekrar toplamıştım. ama deldirmeyi hiç düşünmedim. Aslında paso açmak için gerekli herşeyim var fakat kendime güvenemiyorum. yanlış birşey yapıp karbüratör ü çöpe atmayayım diye.

Çatlak kısmı kaynak ile düzelttirebilirsin birde yakın durumunu da bildirirsen sevinirim.
@efes_
teşekkür ederim abi. temizlik yaptım. diyaframları, karbüratör içini dışını benzinle yıkadım. hmm kaynakla halledilir yani. sağol abi bunu öğrendiğim iyi oldu. peki ayar yaptırayım yakıtı yazarım.
Ustam rekorlar kaclik veya nerden aldin sag ve soldan kac cm girdi karburatore
(02.04.2017, 23:09)Erhan620 yazdı: [ -> ]Ustam rekorlar kaclik veya nerden aldin sag ve soldan kac cm girdi karburatore

kardeşim rekorların çeşitleri veya boyları konusunda bilgim yok. ama sitedeki ve internetteki kazık mikserle ilgili resimlere göre farklı çeşitlerde rekor var görünüyor. bzm burda yeni keşfettiğim bir LPG toptancısından aldım. adam ilk başta daha ufak rekor gibi bişey verdi ama kelepçe takacağımız yer dardı. sonra bunları verdi. 1 cm felan girdi karbüratöre. yani boğaz duvarıyla eşit seviyede duruyorlar.
Hayırlı olsun o içeri giren uçları keskiyle ucundan az kesmek gerekiyor sanırım şu konudaki gibi http://www.tofasteam.com/konu-gaz-girisi...toru-14376
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş
@Falcon417 sağol ustam. snn ve diğer arkadaşların paylaştığı bilgiler sayesinde yapabildim Smile Allah razı olsun. rekorları alan sıkıntısı, boru ve kelepçe yüzünden fazla içeri gönderemedim. yani resmi evde çekerken yukarıdaki gibiydi ama arabanın üzerindeyken hortum kırmızı çıkıntıya takıldığı için rekoru boğaz duvarına teğet olacak şekilde taktım. o yüzden ksemeye gerek kalmadı.

@01burak01 sağol Burak darısı snn başına inş
O zaman rekor aramak lazım çünkü internette araştırdım yapılan yorumlarda ucunun boğazın içine çıkması ucunada eklediğim konudaki gibi kesik atılması gerekiyormuş
@Falcon417
aynen öyle ustam. rekorlar çok kaba. alan ise dar. bn rekorları 1 cm felan ancak sıkabildim. çoğu dışarıda kaldı. ayrıca birinci boğazın rekoru yön olarak yukarı bakıyor. inş sıkıntı çıkarmaz. bunun sebebi tornacı kenarlardaki diyafram bloklarını patlatmaktan çekinerek freze ile yaperken öyle oldu. böylece karbüratör içinde ortadaki yuvarlak bişey var ya, onunla aynı hizadan gaz girişi yapmış olduk. gerçi forumdaki arkadaşların resimlerinde de aynı yerden deldikleri anlaşılıyor. aslında L şeklinde bir rekor veya küçük bir rekor bu işlem için daha uygun bence.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6