Tofas Team

Tam Versiyon: Benzin akıtma sorunu Resimli
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Merhaba Arkadaşlar

Çarşamba akşamı yolda giderken gaz azaldı benzinliğe 1 km kala gaz bitti. Bende benzine aldım bastım bastım birtürlü çalışmadı bende aracı kenarıya yanaştırdım ve bıraktım. Dün akşam arkadaşlar benzinciden benzin aldık 5lt depoya koydum bastım bastım yok sonra motordaki benzin filtresine baktım kupkuru bu sefer aracı benzinliğe çektik gaz aldım. Eve dönerken araba sürekli stop etme eylemindeydi ayağımı gazdan çekince hemen silkeleyip stop ediyordu bir de benzin kokusu aldılm. Zor zar arabayı parkettim motora bir baktım filtre benzin dolu ve arabanın motor kısmına da benzin akmış resimleri aşağıda bana bir yardım sorun pompa da mı pompayı sökebilirim bakım mı gerekiyor desteğinizi bekilyorum.
[Resim: 20170330_214228.jpg]
[Resim: 20170330_214244.jpg]

upload pic
[Resim: 20170330_214251.jpg]

img upload
[Resim: 20170330_214341.jpg]
Benzin filtresinin normaldeki hali mi bu ustam. Hortum tam olarak oturmamış gibi.. Eğer öyleyse hava alır benzini asılmaz .. Otomatik uzun sure kuru mu kaldı. İçindeki körük parçalandıysa otomatiğin altından benzin kaçırır.. Bu şekilde tehlikeli olur aman dikkat..
Cevabın için teşekkür ederim. Evet filtrenin bağlantısı bu şekilde bana da biraz tuhaf geldi. daha önceden benzin pompasını hiç sökmedim nasıl sökerim tam bilmiyorum elim bu tarz işlere oldukça yatkın. Bir diğer nokta da diyelim pompayı söktüm bu şekilde (sökülmüş halde) Aracı çalıştırmamda sıkıntı olur mu?
Ustam o hortumu iyice yanaştır sen filtreye.. Hava almasın.. Otomatiği ben yeni değiştirdim 25 lira yan sanayi.. Pompayı çıkartırsan direk motor yağını dışarı atar.. Pompanın sağında ve solunda iki tane bide var 13 luk. Arasındaki takoz ve contalarını değiştirip takacağın yeri güzelce temizleyip pompayı kastırmadan takarsan on numara olur.
Desteğin içim çok teşekkür ederim mustafa

dün akşam devir sorunu bana acaba araba hem gaz hemde benzin i aynı anda mı veriyor diye düşündürdü. Bunu nasıl anlayabilirim? 

ilk etapda pompaya giden hortumu sökmeyi düşünüyorum hortumu söküp körelteceğim sonra da hafta içi yeni bir pompa takacağım bakalım neler olacak
(31.03.2017, 22:29)efes_ yazdı: [ -> ]Desteğin içim çok teşekkür ederim mustafa

dün akşam devir sorunu bana acaba araba hem gaz hemde benzin i aynı anda mı veriyor diye düşündürdü. Bunu nasıl anlayabilirim? 

ilk etapda pompaya giden hortumu sökmeyi düşünüyorum hortumu söküp körelteceğim sonra da hafta içi yeni bir pompa takacağım bakalım neler olacak
Tüp beyninin düğmesi ortada iken çalışıyorsa benzin kesicin sürekli açıktır. altındaki musluğu diğer tarafa çevir. Eğer sürekli açıksa gazda boğuyor aracı.. Ama ortada çalışıyorsa benzinden yiyor. Musluğa bi bak derim. İlk etapta dediğini yap istersen ustam. Benzinin akmasından ziyade benzinden daha tehlikeli olan şey benzin buharıdır. Aman dikkat..
yardımların ve hızlı cevabın için çok teşekkür ederim yarın bir bakacağım.
(31.03.2017, 22:40)efes_ yazdı: [ -> ]yardımların ve hızlı cevabın için çok teşekkür ederim yarın bir bakacağım.

Rica ederim hocam. Hayırlı geceler. Kolay gelsin..