Tofas Team

Tam Versiyon: Muayene hakında bir kaç soru
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Hayırlı akşamlar. Aracımın mayıs ortasında muayenesi var. Şu anda amortisörleri kesik ayrıca ön ve arka camlarında bir takım yapıştırmalar yaptıracağım. İlk önce alçaltılmış olmasından söz etmek istiyorum. Araç direksiyonu tam tur sağa ve sola çevirdiğimde hiç bir şekilde davlumbaza ve yan çamurluğa değme yapmıyor. 5 kişi binilip seyehat edildiğinde sürtme yapmıyor sert frenlerde sürtme yapmıyor anlayacağınız tam kararında bir basıklık fakat bariz basık olduğu belli oluyor. Bu forumda ve bir kaç yerde okuduğum kadarıyla çapraz rampaya aldıklarında tekerlek sürter ise geçemeyeceğini söylüyorlar. Kimisi de hafif kusur olarak yazıp geçirdiklerini söylemiş. Aracın yüksekliği alttaki resimdeki gibi;

[Resim: 17500468_1427734980610896_1419409586_o.jpg]

Eğer bu yükseklik ile geçmez diyorsanız takoz ya da çıkma yay takarak muayeneye sokacağım mecbur. Gelelim ikinci hususa.

Aracın ön camına 110x20 cm ebatlarında, arkaya üst orta kısıma ise 30x10 bir yazı & logo karışımı sticker yapıştırmayı düşünüyorum. Şu anda henüz yapım aşamasındayım bittiğinde bastırıp yapıştıracağım. Ön camda 110x20 cm boyutunda bir sticker görüş mesafesini kapatmıyor fakat muayenede görüş mesafesiyle ve ya farklı bir sebepten ötürü ağır kusur olarak yazarlar mı ? Aynı şekilde arka cama yapıştırılacak olan sticker arka görüşü engellediği gerekçesiyle ağır kusur yazılır mı ? Şimdilik bilmem gerekenler bunlar, değerli yorumlarınızı bekliyor olacağım.
Yapıştırmalara hafif kusur olarak geçiyor bildiğim kadarıyla.Basıklık kısmından capraz rampa muhabbettini duymadım.Muayeneci bir üyemiz vardı tam net bilgileri o söyler.2 parmak mesafe olması gerekiyormuş diye bir ara sözü geçiyordu.
(29.03.2017, 00:53)berkan74 yazdı: [ -> ]Yapıştırmalara hafif kusur olarak geçiyor bildiğim kadarıyla.Basıklık kısmından capraz rampa muhabbettini duymadım.Muayeneci bir üyemiz vardı tam net bilgileri o söyler.2 parmak mesafe olması gerekiyormuş diye bir ara sözü geçiyordu.



2 parmak mesafesi olarak bahsetttiğiniz aracın altındaki en alt noktanın yere olan uzaklığının mı 2 parmak mesafesi mi olması gerekiyor yoksa çamurluk ile lastik arasında mı 2 parmak fark olması gerekiyor tam olarak bir bilginiz var mı
ölcümler camurluk lastik arası yapılır toprağım ama sen tam olarak gündüz gözüyle net bi resmini at görelim
(29.03.2017, 00:56)berkan74 yazdı: [ -> ]ölcümler camurluk lastik arası yapılır toprağım ama sen tam olarak gündüz gözüyle net bi resmini at görelim

Eğer yan profilden bakınca tam 2 parmak boşluk olması gerekiyorsa önde de arkada da 2 parmaktan daha az boşluk var fakat takozla düzelir gibi. Detaylı resmi çekme fırsatı bulduğum an paylaşırım.
O zaman kesinlikle sıkıntı ama sen ne olur ne olmaz bi fotoğraf at bakalım
[Resim: 8MdA4W.jpg]

[Resim: m3kmYZ.jpg]

[Resim: EgRkaB.jpg]

[Resim: j8WmkD.jpg]

[Resim: DPdpNm.jpg]
Bu yükseklikle muayeneden geçer
çok rahat geçer kardeşim sıkıntı yapma.
Cevaplarınız ve ilginiz için teşekkür ederim hayırlı akşamlar.
Sayfalar: 1 2