Tofas Team

Tam Versiyon: ne yaptıysam az yakmıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar baskı balata sıfır. beyin lovato sıfır. hava filtresi ve bujileri (bosh marka) geçen hafta değiştirdim. ayrıca alttan ses geliyor diye şaft mafsalı, körük ve bilyasını değiştirdim.

opet aygaz 2.69'dan fulledim. on günlük sürede şehir içinde 77 km yol yaptım. aynı istasyonda aynı pompada 2.69 dan tekrar fullettim ve 33 TL lik 12,42 litre gaz aldı. her iki seferde istasyondan çıkar çıkmaz araba stop etti. bir kaç defa marşa bastıktan sonra çalıştı. belki de buji kablolarını değiştirmediğim içindir.

sol farın yanındaki hava girişi borusunun ağzında yarım bant var. hava filtresi tabyasında bant yok ama eklenti yerlerini çok sağlam bant var. resimleri çektikten sonra hava filtresi tabyasını 5-7 tur bantladım ama rolenti oynamadı. demekki hava almıyor. fakat contası da çok iyi görünmüyor.

resimde görüyorsunuz, akşam üstü olup hararet 90'a yaklaşmışken egsozdan çok su damlıyordu. tabi sabahları daha yoğun beyaz bir duman ile su damlıyor. gerçi bu hep vardı ama sadece sabahları soğukken olurdu. şuan akşam bile olması tuhaf geldi. ayrıca geçen yıllar aynı mevsimde şehir içinde 10-11 litre ile 100 km gidiyordu.

lütfen bir fikir verin. sizce ne yapmalıyım?
hava mı vermek lazım yoksa havayı daha da azaltmak mı lazım Smile


[Resim: G_r_nt_004.jpg]

[Resim: G_r_nt_005.jpg]

[Resim: G_r_nt_006.jpg]

[Resim: G_r_nt_007.jpg]

[Resim: G_r_nt_008.jpg]

[Resim: G_r_nt_009.jpg]

[Resim: G_r_nt_010.jpg]

[Resim: G_r_nt_011.jpg]

[Resim: G_r_nt_014.jpg]

[Resim: G_r_nt_016.jpg]

[Resim: G_r_nt_019.jpg]
Abi sen bantlamanla olmaz o iş. Lpg ciye yada karbüratörcüye git hava ayarı yaptır. sen bantlamadan önce belki çok hava alıyordu ondan çok yakıyordur şimdi sen bantladın hava az girmeye başladı ondan da çok yakar.

Gaz fazla hava ve az havayı sevmez. Arabayı bi bilgisayara bağlasınlar da hava ayarı yapsınlar.
Bantlamada sorun yokta o hava filtresi sportunun içindeki kapak yan tarafı kapatacak şekilde sabitlendi dimi ?
Subap ayarı çektirmeyi denedin mi buna ?
@mstfclk07
lovatoyu aldım arabaya bağladım, sonra LPG cide gidip bilgisayara bağlattım. ekrandaki değerler yeşildi ve adam ayarı iyi dedi. baskı sıkıntılı dedim, sen baskıdan sonra tekrar gel dedi. sanki ihtiyaç kalcakda.. sonra uğradım hala çok yakıyor diye. diyor ki bu aradaların 100 km de 14 litre falan gaz yakması lazım. hayda.. dedim abi hava filtresini ve bujileri değiştirip o zaman geleyim. sonra başka bi LPG ciye gittim, bilgisayar arızalı bilmem ne..
illallah ettim artık gitmek istemiyorum, adamların hepsi çakal. hani LPG teknik bilgilerle ilgili bir site var; ayar ekranında YPG 17 olacak ekonomik olması için falan yazıyor. bizim sankoda dört tane LPG ci var, hiçbirinin o değerleri yapabileceğine ihtimal vermiyorum Smile

@Falcon417
o dediğin zımbırtı Smile sağ sola oynuyor. bugüne kadar hiç ellemedim ve ne işe yaradığını bilmiyorum. yaz-kış gibi bişey mi oluyor? ne yapmak lazım ona? subap ayarı denemedim. su atma olayı ondan mı? o motor yaptırınca yapılmıyor mu?
O zımbırtı bir kapağı yönlendiriyor yan tarafı kapatacak şekilde üstten vida atarak o kapağı sabitle subap ayarınıda bi düşün su atma normal bişey
Beyni muaynede  kontröl ediyorlarmı?  ben projede gecen beyni taktım ne olur ne olmaz diye

orda pekte beyne bakmadılar.  muayneden sonra yine BRC yi taktım. sızdırmazlıkta kontrol ediyorlar.

bide her muayne öncesi sızdırmazlığa gitmek sart mı? bazı arkadaşlar gitmemek hafif kusur diyordu.
@Falcon417
sağol çok teşekkür ederim. radyatör tarafına çekip sabitleyim dimi? hmm tmm subap olayına baktırcam. aslında bn şu kazık mikser olayını yapmayı düşünüyorum. sana bişey sorcam, şu resimdeki rekorun boyu uygun mu sence?

http://www.entaotogaz.com/urun.php?u=298
Evet yan çıkışı kapalı tutacak şekilde kapağı sabitle hareket etmesin
Kazık hakkında bilgim yok bu rekorlar standartmı boy boy mu bilmiyorum yanlış olmasın şimdi
@Falcon417
hmm tmm çok sağol yardımın için
(28.03.2017, 22:52)Fultime yazdı: [ -> ]Beyni muaynede  kontröl ediyorlarmı?  ben projede gecen beyni taktım ne olur ne olmaz diye

orda pekte beyne bakmadılar.  muayneden sonra yine BRC yi taktım. sızdırmazlıkta kontrol ediyorlar.

bide her muayne öncesi sızdırmazlığa gitmek sart mı? bazı arkadaşlar gitmemek hafif kusur diyordu.

abi konu dağıtıma yapma kurallar gereği yasak yeni konu aç ordan cevaplıyalım sorununu