Tofas Team

Tam Versiyon: Tofaş motor sesi Hk
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar merhaba,
Videodaki ses normal mı anormal mi ? İsinasiya kadar bu şekilde bir ses mevcut. Rolantide sıkıntı yok ama hafif sikirtilar acaba sorun mı var diyor.
Fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim. Silindir contası değiştikten sonra 1 senedir motor isinasiya kadar bu şekilde ses geliyor . Gitmesinde çekişte bir problem yok.


https://youtu.be/7yrdv7hjaus
subap ayarı en son ne zaman yapıldı ?
(14.03.2017, 02:15)HasanÖZ yazdı: [ -> ]subap ayarı en son ne zaman yapıldı ?

Araca 300 km önce conta dan dolayı motor yapıldı conta değişimi ve kapak kapakçıya gitti. Supat ayarı yapılmaz usta dedi ayarlı geliyor dedi kapakçıdan. Ancak şimdi soğukta çalışınca araca binen ayar lazım vuruyor diyor. Yapılırmı yapılmazmı buna ayar 98 doğan s
(14.03.2017, 02:15)HasanÖZ yazdı: [ -> ]subap ayarı en son ne zaman yapıldı ?

hasan arabaya hiç sübap ayarı yapılmadı  Smile  2015 de silintir contası yandıgında kapak taslandı ama subap ayarı yaptılar mı yapmadılar mı bilgim yok. sonrası ve öncesinde subap ayarı yapılmadı.
Hemen git başka güvendiğin bir ustaya ayar yaptır. Silindir kapağı taşlanınca takarkende ayar yapılır 1 hafta falan bindikten sonrada hem subap ayarı yapılır hemde kapak civataları tekrar sıkılıp kontrol edilir.
Biraz da yağ kaynaklı aslında sizin kadar değil ama benimde hafif var 20-50 çok kalın bir yağ
Yağdan kaynaklı olsA maksimum 15 20 saniye pompa yağı motorun tepesine basana kadar ses yapar, kalın yağ zor hareket eder fakat motorda zamanla OLUŞAN boşlukları doldurduğu için motorun titreşimi ve sesi azalır ama yakıtı bir tık arttırıp gidişi bir tık azaltır, eper araç s motor değilse eksoz manifoldu ile eksoz borusunun birleştiği yerdeki vidaları kontrol edin gevşeyince sanki yatak subap vurması gibi ses çıkarıyor. Geçen benimkinler gevşemiş kafayı yiyordum ses nerden geliyor diye, subap avans ayarı falanda etki etmiyordu. Siz gidin bir subap ayarı yaptırın yakıt düşer ses azalır gidiş artar.