Tofas Team

Tam Versiyon: karbüratör bakımı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamünaleyküm arkadaşlar.
Aracımın motorundan gelen aşırı ses rahatsız etmeye başlamıştı. Biraz araştırma yaptım. Karbüratör takım contası, alt ve orta fiberler vede en önemlisi hava filtresindeki montaj takozu. Bu takoz benim araçta yok gibiydi. Yarısı kopuk kemik gibi olmuş ve tam yalıtım yapamıyordu..
Bu montaj takozunu nette buldum tek bir yerde ve sipariş verdim geldi. Conta takımını ve fiberleri de aldım..iki tüp balata spreyiyle hazırlığı tamamlayıp tatil gününde karbüratörü sökmeye başladım.. O da ne ..!!! Karbüratör resmen boştaymış ve saplamalar neredeyse sıkılmamış.. elimle sökeceğimi sandım. Contalar ve fiberler gevrek ve yanmış. Her yerinden kaçakları varmış. Neyse söktüm temizledim diyaframı da değiştirdim. Hava filtresi montaj takozunun bu kadar fark ettireceğini bilmezdim.. Artık ses yalıtım derdi de kalmadı? fark inanılmaz oldu arkadaşlar. Artık ses sadece yeni taktırdığım siyah konya dan geliyor?.. Bilgilendirmek için paylaşıyorum. Hepimize kolay gelsin.
nasıl bi ses duyuyordunuz benim aracımdada ses sorunu var diğer şahinlere göre çok daha fazla ses alıyor içine yalıtımda yaptım ama pek bişey fark etmedi
Hocam benim araçta aynıydı. Mevzu yalıtım değilmiş. Motorun basıncını doğal olarakta gürültüsünü kaputun altına üflemesiymiş.. Bakardım başka tofaşlara motor sesi duyulmazdı imrenirdim. Hele boşta 5000 devir yaptımmı egzozun sesini dengeleyecek kadar motordan ses gelirdi. Buji kontrolü için 4. Bujiyi söktük çıkan basınç ve ses kulak yırtan cinsten di.. Egzoz boğazının contasına baktın mı hocam sen.
boğaz contası sağlam fakat manifold contası hakkında bi fikrim yok araç şahin değilde sanki 131 gibi motor sesi geliyor içeriye çok rahatsız edici değil aslında ama başka bi şahine bindiğim zaman fark hemen belli oluyor Big Grin
Al bendende o kadar..? ben artık gaza yüklensemde farketmiyor hele düz yolda motor sesi hiç duyulmuyor. İyiki hava filtresinin lastiğini yeni almışım. Verdiğim paraya değdi ? daha birde egzoz boğazındaki saplamalardan birisi egzantrik milini değiştirdiğimde kırdım. 3 tane var şuan. Ona da mı bi ayar çeksem?