Tofas Team

Tam Versiyon: Hararet göstergesi kontrol
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Aracımda bi türlü çözemediğim hararet probleminden dolayı birçok konu açmıştım öneriler dogrultusunda birçok şey denedim olmadı. Geriye termostat ve radyatör kaldı fakat gösterge eski tip olduğu için arkadaşlardan da şikayetci olanlar vardı.

Bende ilk olarak göstergeyi deneyerek başlayacağım işe malum diğerleri maliyetli. Arkadaşlarımdan birinde eski tip gösterge buldum 91 Şahin. Göstergeyi takıp deneyelim dedim fakat km saatinin daha sonra titremesinden çekindi biraz. Bende zorlayamadım aklıma bi yöntem geldi fakat bu konulardan anlamadığım için size danışmak istedim oluru var mı diye. Şimdi bu hararet musurune gelen kabloyu uzatsak ve onun hararet musurune giden kabloyu benim arabaya taksak yada tam tersi yapsak iki arabayı da çalştrsak bu işlem doğru olur mu oluru var mı?

Konu elektrik olacağını düşündüm yanlış yere açtiysam k.bakmayn.
Mustafa Niğe elaleme minnet ediyorsun ki bas git oto elektrikçiye altından girer üstünden çıkar yaparlar basit bi şey yani çok tutmaz
kardes bak ben araci ilk aldigimda sıkıntı yoktu. benim arac motor ici dahil komple boyali. boyanirkende arkadaslar şase kablolarini gevsek birakmislar. cok ugrastim ama sonunda buldum gostergeden şase de cektim temizledim sagini solunu. ama rampa cikarken hararet yukselip geri düşüyordu. suya baktim sicak degil kaynama yok. lpg beyni normal isiniyor. borulari ise normal sicaklikta su eksiltme yok hem yedek su deposunda hemde radyatorde. ön amartisor uzerinde sag taraf olmasi lazim. uzerinde kablolar var vidali şekilde onlarin gevsek olanlarini iyice sık. sonra akuden direk şaseye giden kalin kabloya bak. sök gerekirse iyice temizle sonra geri tak gevsek kablo birakma anliyacagin. sonra hararet müşürüne bak. sonra fan müşürüne bak. 90 da acmasi gerek fanin. Bütün bunlari kontrollerini yap. baktin yine olmuyor. Elektrikçiye git ama saglam adamlar olsun basindan savmasin. hararet yüzüne ben 2 arabami da satmak zorunda kaldim.

bu arada adem usta bu grubun amaci birinin basina gelen olayi sikintiyi paylasip tekrar birinin basina geldiginde kolayca yardimci olmak. Elektrikçiye para kazandirmak en son is olarak görüyoruz.
saygilar.
radyatördeki müşir 15 tl, silindir kapağıda en fazla o kadardır direk yenile bence hiç uğraşma. hatta elin demişken müşirden göstergeye giden kabloyuda yenile zararı olmaz
Madem denemek istiyorsun 4.bujinin üst tarafında hararet müşürü var onun kablosunu çek müşürün ucuna kablo bağla götür arkadaşının aracındaki müşürün kablosuna bağla onun göstergesi bu defa senin aracındaki sıcaklığı gösterecek sağlamasını böyle yap bari
@freezekuul sağlam ustam olsa bi dakika durmam giderim adem Smile baştan sağma adamlar yüzünden kendim kendi arabamın ustasıyım elimden geldigince.

@mksr01 Osman abi gösterge şasesini sinyal rolelerine gelen eksi ile kuvvelendirdim abi de ana şase kablosuna hiç ellemedim olmadı onuda bi elden geçiririm. Sıkıntılı bi durum abi zaten araç basık çukura mı bakıyım hararete mi çok skntı Smile

@HasanÖZ kardeşim hararet musuru deisti. Silindir demissinde radyatör kapağı dicektin heralde oda deisti. Bunlara ek Devirdaim deisti. Egsoz sistemi komple deisti. Gösterge şase verildi. Üst kapağıda kontrol ettim incelme yok sayılara girmemiş. Değişmeyen termostat ve radyatör kaldı.

@Falcon417 Mustafa abi tamam öyle yapmak geldi aklıma oluruda varmış bi deneyim böylelikle araba motoru mu sogutamıyo yoksa gösterge mi yanlış anlıcam. Çünkü radyatör fanı açtgnda gösterge 110 da buda ya gosterge yanlş yada bi aksaklktan dolayı motoru sogutmaya yetisemio. Bakalm hayrlısı Inşallah çözecem.
sonuc var mi sonuç?
Merhaba tekrardan konuyu gündeme getiriyorum. Uzun bi süreden sonra bir sürü konu açmama neden olan hararet sorununu çok şükür çözdüm. Dün bu konuda dediğim sistemi denedik ama benim aracım başka aracı başka araç benim aracımı ölçmedi gösterge deiştirme işinede girmedik.
Bugun sanayiye gittim usta radyatör deişecek dedi çürümüş dedi 3 lü süper bakır al dedi 240tl. Bendeki Bakır olduğu için ustayı dinlemeyip şişletiyim dedim hem fiyat beni aşıyodu. Şişleten ustada söyledi bunlara 2 boyutlu yetişemiyor 3 boyutlu taksan daha iyi olur diye. Radyatörü sislettim %50 tıkanık dedi usta 60tl sök tak icinde. Termostat deistirdim 79 drece oes 35tl. Fan müşürü deişti 15tl. Üst hortum sertleşmişti deisti 10tl. Antifiriz koyuldu 25tl. Toplamda 135 lira gitti ama deydi çok şükür. Şuan fan 92 94 civarında açıyor ve bu civarlarda geziyor. İnşallah bundan sonra hararet göstergesinde110 dereceyi görmem ?
Bende fan musurunu degistirecem üzerinde 90 lik musur var ama bazen geç açıyor bende manuel açıyorum 87 68 fan musuru alsam çok fan acar mi sorun olurmu
(20.04.2017, 22:33)Emrullah3174 yazdı: [ -> ]Bende fan musurunu degistirecem üzerinde 90 lik musur var ama bazen geç açıyor bende manuel açıyorum 87 68 fan musuru alsam çok fan acar mi sorun olurmu

hiç kapanmıyoki fan Big Grin
Sayfalar: 1 2 3