Tofas Team

Tam Versiyon: Motor bitti az yüksek bütçeli neler yapabilirim ??
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Öncelikle selamın aleyküm tofaş 1991 Doğan L stock aracımla istanbul otobanda gazlarken bi çukura düştüm çıktım baya yüksek hızla tahmini 170 180 yağ ışığı yaktı soket çıkmıştır sanıp devam ettim ve motoru elimize aldık biraz daha fazla bütçelere slx motor faturalı Yada mpi motor yapabilir miyim aracımı sizin tavsiyeleriniz nelerdir tahmini ne kadar tutar ? Yardımlarınız için teşekkürler herkesin yorumu benim için çok değerli.
Faturalı motor olduğu ve ruhsata işşettiğin sürece yapabilirsin. Ama maaliyetli olur. mpi motor daha fazla maaliyetli olur. Ama senin ne kadar bütçen var oda önemli.
fatura kestirebileceğin bir çıkma slx motor bulursan takabilirsin, zaten ona kafadan motor temizse 2 bin değilsede 1000 civarı gider, onu mpi ye çevirmek içinde emme manifoldu, boğaz kelebeği, sensörler, yakıt pompası, bobinler, beyin vs derken kafadan mpi yede 2 gitse minimum 4 belki daha az tutar belki daha çok eğer bu işe girceksen hemen en ufak sıkıntıda pes edip buraya gelip sövmeyeceksin, bu işler dert tasa işidir uğraştırır adamı ona göre giriş derim yoksa bul 500 liraya bitik düz motor yaptır bin rahat rahat. modifiye istiyorsan seni bayağı zorlar sabırlı biri değilsen bulaşma vesselam birazda cebin dolu olcak, sanayideki kendi kurt sanan tilkilerle uğraşmayı bileceksin.
Aracımın motoru yatak sardı 2000 2500 liralardan bahsediyorlar aracım döşeme klipsine kadar 8 milyarlık kaporta revizeye girdi tek değişmeyen bagaj kapağı komple iskelet kumlama yapıldı şaseci ahmette şasesi ayarlandı cok harcadım en azından tam harcamış olayım diyorum 5 yıllık emektara. Bu mpi motor nasıl yapılır neler gerekli tam bi liste yapıp maliyette yardımcı olacak arkadaşlar varsa çok memnun olurum.
şimdi sana maliyet hesabı yapmak çok zor, parça listesini bilen arkadaşlar yapar ama bencede düz motora 2500 gömmek mantıklı değil, çıkma bulursan slx motor al o paraya adam edersen düz mantıkla üstüne ilk önce mpi emme manifoldu takacaksın, sonra boğaz kelebeği, boğaz kelebeğine tps map maf gibi sensörler, emme manifoldunda yoksa sensörler, ecu, enjektörler rail borusu, benzin deposuna yakıt pompapası rölesi, elektrik tesisatı vs. bence sen gir facebooka deli metinin sayfasını bul numarası bazı yorumlarda yazılı yarın sabah ara ondan tahmini fiyat al, deliyi bilmeyen yoktur tofaş aleminde en iyi o sana yardımcı olur hatta vereceği fiyat uygunsa onla konuş arabayı antalyaya çekici vs ile gönder parayı ver motoru al o sana halleder, gırtlağına kadar dolu turbolu, mpi tip enjeksiyonlu slx ler 15 civarına oluyor diye yorumları vardı. sen deli metini mutlaka ara fiyat sor o ne derse 3 aşşa beş yukarı sana mal olacak fiyat odur.
Çok teşekkür ettim @HasanÖZ diğer arkadaşlarında fikirlerini almak isterim kimisi turbo der kimisi mpi der kimisi ufak oynamalı slx motor der fikir alışverişi yaparak en mantıklı seçimi yapmayı düşünüyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşım sen aracı hangi amaçla kullanacaksın? Normal diyorsan slx motor yeter ama hız ve güç istiyorum arabam duyulsun diyorsan turbolu mpi motor yaptır. Önce kullanım amacını belirle ona göre motor tavsiye edelim.
Verdikleri fiyat normal komple a dan z ye motor yapıp verecekler 2500 civarı eskişehirdede böğle çıkma motor al yada arabayı sat Yeni bi araba al benim bindiğim Murat 131 2.500 liraya almıştım
bence orjinal motoru rektefiye ettir 06 piston dereceli egzantrik birde 1.3 kapak ile yeterli zevki verecektir hemde maliyeti düşük olur ancak bu sefer aracında hararet sorunları olabilir yüksek sıkıştırmadan dolayı açık termostat ile kullanman gerekir aracı  slx motor koymak sanayiide bi elin ayağın yoksa çok pahalıya patlar birde alacağın slx motor ne kadar sağlıklı olur orası var kapalı kutu sonuçta Big Grin
benim  favorim mpi motor düz yada slx farl etmez mpi motor yap iki günn sonra para bulup turbo takcak olursanda altyapının yüzde ellisi hazır olur
Sayfalar: 1 2