Tofas Team

Tam Versiyon: Sıralı Sisteme Çevirebilirmiyiz.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar merhaba;
Şöyle bir düşüncem var. Bizim araçlar karbüratörlü olduğundan sıralı olmuyor biliyorsunuz. Şimdi distiribitörden ateşleme sırası bilgisi alıp 1 ateşlemedeyken emmede olan pistona gaz vermek( manifoldun üzerine sıralıdaki gibi enjeksiyon takmak) bujı koblosunun üzerine kablo sararak opto_kuplör kulanarak 12 v röleyi çektirebiliriz. hangi buji ateşlerse emmedeki röle çekecek. mantık bu devir ne kadar artarsa artsın sıralama asla karışmaz. sadece bir dişünce. kendim elektronik teknikeriyim. olabileceğini düşünüyorum. sıralıdaki mantıkda bu olsa gerek.

saygılar.

Başlığı Düzenleyen : Falcon417
Sebebi :Konu Başlıkları Tümü Büyük Harfle Açılamaz
ayrıca bir fikirde;

karbüratörün içine benzin akıtan memelere kesici röle takabilirmiyiz. Amacımı anladınız. anında benzinden gaza,gazdan benzine geçebilmek... belki sizde düşünmüşünüzdür . selamlar.
Motoru önce 4 nokta elektronik enjeksiyon sistmenine çevirmeniz gerek.Megasquirt, Aem Standlone gibi after-market ürünlerle enejketörler,manifold,sensörler,tesisat vs enejksiyon sistemine çevirebilirsiniz onun maaliyetide ortalama 2500 TL civarı.Elektronik full enjeksiyon olduktan sonra sıralı sistem lpg'yi takabilirsiniz.Ama sorun şurada bunun size maliyeti 4.000 TL gibi rakamı bulacak buna değer mi ya da bunu ne kadar bir sürede amorti edersiniz orası önemli.Ki günümüzde sizin için konuşmuyorum, aracın bakımını yaptırıp yakıt tasarrufu için 100-200 lira bile çok göründüğünü düşünürsek kafadan olmayacak bir sistem.Ancak hastaları imkanları olan turbo performans sistemleriyle uğraşan kişiler yaptırmakta yani piyasada birçok örneğini görebilirsiniz.
Masraflı olur ama uzun vadede kendini amorti edebilecek bişey herkes bildiğini paylaşırsa ortaya bişeyler çıkacaktır
selam arkadaşlar,yeni üye olduğum için konuya yeni tanık oldum,ya distribütör içine bujiyi ateşlemeden önce enjektör bobinini devreye sokacak ikinci bir manyetik okuyucu koymak yada külbütörde emiş siboblarına basan horozlara manyetik swich takarak enjektör bobinini kontrol edebiliriz,sizce nasıl mantıklımı değerlendirirseniz fikrimi sevinirim.her fikir diğerinden üstün çıkabilir,bufikirler sayesinde belki sırlı yapabiliriz.ayrıca enjektörden vereceğimiz yakıt miktarınıda vakuma göre ayarlayabiliriz belki.
arkadaşlar internette gördüm bi usta kendi taunusuna yapmış . ford sierayla taunusun blok aynı olduğu için onun üst kapağını beynini falan kullanmış. demem o ki tofaş motor bloğunun aynısını kullanan enjeksiyonlu bi araç varsa bu iş yapılır . hemde çok basit yapılır iş sadece paraya bakar . parça sorun olmaz. ne dersiniz...
manifolt kapak falan problem değil bizim 131 motorlarında birisi yapmış ankarada turbolamış ateşleme sistemini msd ignition markalı draglara uygun şekilde yapmış.tabi bunları modifiye için yapmış ama boş haldede yapılırsa sağlıklı şekilde yürütülür bence.adam aracına benim motor için kafamdan geçen herşeyi turbo hariç yapmış Big Grin neyse sakıncası yoksa araç için bir başka forumdan link atacam resimleri mevcut.bir başka sitede okumuştum kendi anlattıklarına göre beyin yazılımı için mükemmel derecede uğraşmışlar ve ciddi paralar harcanmış.zaman ve para olsa hiç avrupa arabaya bakmam bende buşekilde modlarım aracımı cidden Smile
http://www.tuning20.com/forum/tofasfiat-131-turbo-06-vk-523-t642.0.html
aracın plakasını google dan aratarak bakabilirsiniz çok tatlı kesiciye giriyor bu sistemde iyide yürüyor.
Yasin bu arkadaşı bulup sitemize davet edebilirmisin
Tabi ki bir araştırayım davet ederim
biri beni buldu öncelikle selamlar diliyorum , yazılarınızı kabataslak okudum mantıklı bilgiler war ama kafa yormak lazım k-jetronık sistemi araştırabilir konuyu açan arkadaş ben şu şekilde başlıyayım karburatorlu arabayı 3 - şekilde enjektorlu yapılabilir 1.si k-jetronik yanı mekanık enjeksiyonlu bu sistem karburatorun 4 veya üstü pistonlara eşit miktarda dağıtılan benzınli motordur benim fazla bilgim yok zaten tutulmayan sıkıntılar çıkarıp ayarı tutmayan bi sistemdir bunu es geçin gelelim 2. sisteme bu sistem orjınal 4. veya daha fazla silindirli bi arabanın elektrık tesisatını beyınını sensörlerini v vs alarak başka arabaya uyarlanmasıdır ki bunda da ayar sıkıntısı war dışardan piggyback beyin yada saf-c tarzı bi beyin yanıltıcısyla beyıne mudahale edilebilip ayar yapılabilinir ama yapacak adam işin ehli ve ustasıda sistemi komple arabaya geçirip çalıştıracak birisi olmalı daha doğrusu baya külfetli iş sabır emek para isteyecek işler 3. sistemimizde bizim arabalarda olan standalone ecu lu sistem orjınal karburatorlu olan sistemde karburator boğazları yerine başka bi 4. enjektorlu emme manıfoldu uydururarak işe başlamak lazım daha sonra custom yakıt rayı yapılması lazım daha sonra enjektorler , iat sensoru ,tps ,watertemp ve krank sensoru ve tekeri yerleri yapılıp elektrık tesısatı çekmekle işe başlamak lazım sonrasında herness yani enjektor soketleri ve tesisatı sonrasında bobin ve kabloları , gereken ek şaselemeler ve ecu (beyin) bağlantısı yapıp marşa basmak tabi bu yapılanlar göründüğü gibi kolay ve açıklayıcı değil yapılabilir yapılmaz die bi kaide yok ama türkiyede bu işi yapan adamlar az sayıda ve bizde sanayide usta yada çırak değiliz kendi tecrubelerimizle bu yola çıktık ama dediğim gibi sabır maddi ve manevi değerler isteyen uğraşlar :angel:
Sayfalar: 1 2