Tofas Team

Tam Versiyon: Motor bakımı hakkında. Herkes içeri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar motorun rölantide dalgalanma gibi bir problemi var. Ve motorun dışı yağlanmaya başladı. Usta contan sağlam merak etme dedi. Avans ayarı vs vs servis bakımı. Kısacası arabaya az yaktırmak için neler yaptırmam lazım ve fiyatı ne olur? Benimle birlikte diğer arkadaşların yararlanacağı bir konu olmasını istiyorum, mesajlara yarın bakılacaktır. Herkese iyi forumlar ?
Takipteyim benim bildiğim normal bakım olarak  hava filtresi , yağ , yağ filtresi, buji,buji kablosu, değişimleri
Aynen bende güzel çalışan bir slx motoru istiyorum insaallah bize yardımcı olacak bir tamirci ustasi olur bende takipteyim ciğerli bir slx motoru orjinalinden ne gibi ekleme yapmalıyız falan fistan bilen arkadslar da yardımci olsun iyi geceler
Arkadaşlar yakıt tasarrufu istiyorsanız motorun ateşleme sistemide dahil olmak üzere komple bakıp yapmanız lazım. Mesela karbüratörün, lpg beyninin temiz olması yakıtı düşürür. Bujiler ve kaplosunu değiştirmek iyiy bir ateşleme sağlarki buda yakıtı düşürür. Sübap ayarınında iyi olması yakıt tüketimini düşürür. Bunların dışında baskı balatanın iyi olması ve dişlilerin düzgün yağlanmasıda yakıtı düşürür. Bunlara ek olarak sizin kullanım şeklinizde yakıtı etkiler.
Bunları yaptınız düzgün kullandınız ama yine düşmediyse motorunuzun derininde sıkıntı var demektir.
Ayrıca aracınızı arada bir benzinde kullanmanızda fayda var.
Benzer sorun bende de var. Uzun yola çıkmadan gelen şıkırtı sesi için sübap ayarı yaptırdım. 40 saatte 1400 km kadar yol yaptım tekrar Ankara'ya geldim. Sonra araba çalıştıktan uzun bi süre sonra çalıştığı anda olmayan şıkırtı sesi gelmeye, 1. ve 2. vitesin orta devirlerinde ıslık sesi gibi ses gelmeye başladı. hararet daha çabuk yükselmeye başladı, bir de motor bloğu üzerinde yağlanma gördüm. Bir de özellikle durduğum anlarda rölantide düzensizlik var.
Motor yağlanması ya külbütördeki mantar contadandır yada yağ ekleme kapağının contasındandır, belkide yağ kontrol çubuğunda sıkıntı vardır, düzensiz çalışma ise karbüratörün hava almasından, avansın bozulmasından, lpg ayarından, buji, buji kablosundan, ateşlemeden,hava filtresinden vs kaynaklanır. Zaten bakımda bunların hepsi de kontrol edilir.