Tofas Team

Tam Versiyon: Motora Bor Katkısı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Hayırlı akşamlar;
 Tofaş araçların da motorunda bor katkısı kullanan var mı ? Varsa gerçekten işe yarıyor mu yaramıyor mu ?
Artısı ve Eksisi nedir ? 

Çevremdekiler iyi diyorlar ama yağ aldığım yağ kutusunda Castrol 20/50w  Ekstra katkı kullanmayınız yazıyor. İnternette çok övülüyor Smile  Performans Yakıt vs vs
Ben bor power'de kullandım etki olarak aracın daha sessiz çalıştığı %100 kesin buda demektir sürtünmeyi azaltıyor buda motor gücünü çok az'da olsa arttırır ve ömrünü uzatır.3 Gün önce würth yağ katkısı koydum aynı şekilde ondada motorda sessizleşme yakaladım.Ben hiç bir sorun yaşamadım bor'da würth deneme aşamasında ama oda güzel gidiyor şimdilik.
Haklısın. Motorun sesinde değişikliler oluyor. Ama gözle görülür bir performans yok. Fakat sürtünme azaldığı için ki motor ömrü uzuyordur diye seninle aynı düşüncedeyim.
Böyle şeyleri usta arkadaşlarımdan duydugum kadarıyla kullanılmaması. Daha bugün anlattilar bu tür katkıları kullanan bir araç piston sarmış.
bor katkısını bende kullandım motor bitikti onu atınca 1ay falan yağ yakmayı kesmişti ve sessiz çalışmaya başlamıştı 1 ay sonra tekrar eski haline döndü ama benim motor çok bitikti.
Ben eski yeni farketmez tüm araçlarımda kullandım ve kullanmaya devam ediyorum. Sıfır aldığım araçlarda bile kullandım. Yeni araçlarda motor ömrünü uzatmak amaçlı kullanılıyor elbette motor yeni olduğu için motor sesine falan katkısı yok. Ancak şu anki aracım gibi daha eski ve motor aşınması yüksek araçlarda ciddi fark ediliyor. Ben hep motor silk kullanıyorum. 150000 km tekrarlamaya gerek yok. Bu aracım ( Serçe ) için konuşursak motor sesinde en az %15 bir azalma oldu, aracın maksimum hızı 120 lerden 130 lara çıktı . ( Daha objektif olsun diye yazıyorum ) Yakıt pek denemedim ama ciddi bir beklentiniz olmasın ama yine de faydası olacaktır. 
Dikkat edeceğiniz şey muhakkak sıcak motora uygulamak ve öncesinde kutusunu en az 5 dakika çalkalamak. Nette okuduğunuz motoru bitirdiğine karteri tıkadığına dair olaylar buna dikkat etmemekten kaynaklanan olaylar.
Sonuç olarak bence kullanın Smile