Tofas Team

Tam Versiyon: Farları açınca güç düşmesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar arabanın Işık'larını açınca selektör yapınca güç düşüyor rolantiyi düşürüyor rolantiyi arttırmak çare olur mu gece seyahat esnasında zor oluyor içim den hep kırmızı Işıkta beklerken stop edicek miş gibi geliyor.
Araba 90 C ısıdayken 10 da sabit olmalı devir saati farlar sis vb açıkken 800 civarında olmalı senn rolanti düşük herhalde farları açınca iyixce düşüp titriyordur kasa
far rölesi yokmu varsa aküden far rölesine giden kabloyu değiştirin veya uçlarını temizleyin.
Merhaba,
Ayni sorunu bende yaşıyordum daha 2 ay öncesine kadar akşam araca binmeye lanet ediyordum. Çok araştırdım baktım fakat bu çözümünü bulamadım. Bunun sebebi olarak (araştırıp okuduklarima dayanarak) alternetore fazla güç bindiginden araç kaldiramiyor. Hatta elektrikciye gidip alternetoru değiştirmeyi teklif ettim ama sorun olmadığıni gaz ayarını farlar,kalorifer ,silecekler falan acikken yaptirmami söyledi.ayni zamanda araçta rolantide dalgalanma ve benzinde stop etme rölanti tutmama gibi sorunlar da vardı. Karbüratörcuye gidip temizlettirdim 150tlye ardından gaz ayarı yaptı karburatorcu. Şuan lpgde kalorifer far ıvır zıvır açık olursa 800-900arasi gündüz herşey kapalıyken 1000-1100 arasi.dalgalanma titreme kalmadi.benzindede akşam gündüz hiç farketmeksızın sabit 1000 devirde .
Aracında far rolesi varsa, sorun altarnatöründe yada ugurayetkin arkadaşımızın dediği gibi bir problem olabilir. Role yoksa acilen bir far rolesi  bağlamanı tavsiye ederim.
Sorunu gece yola çıkmayarak şimdilik çözüyorum ama nereye kadar gider hiç fikrim Yok
bendede aynı sorun var, far rölesi olmasına rağmen farları açınca stop ediyor ama benim sorunun kaynağı alternatör değil, karbüratörün boğaz kelebek mili aşınmış contaları eskimiş ordan hem mil boşluk yapıyor hemde hava alıyor. bu yüzden araba benzinde iken rölantide durmuyor, gazda ise rölantiyi farlar açıkken stop etmeyecek şekilde ayarladım ama bu seferde farlar kapalı iken rölanti yüksek kalıyor. bakalım yakında karbüratör değişirse sorun çözülecek gibi. sende karbüratörün hava almadığına emin ol benimki düz motor karbüratörün birinci boğaz kelebeğinin milini radyatöre doğru araç çalışırken bastır eğer rölanti değişirse araba ordan hava alıyodur. benimki buna ilaveten çok azda olsa sağa sola bastırınca oynuyor.