Tofas Team

Tam Versiyon: aracıma hırsız girdi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4
Merhaba 1990 model Dogan L aracıma hırsız girdi ve teybi söküp götürmüş. Teyp sabit birşeydi kafası çıkmıyordu mecburen arabada bırakmak zorunda kalmıştım. Buraya kadar gayet normal çünkü teyp hırsızlığı olabiliyor fakat benim asıl sormak istediğim şey şu hırsız arabanın kapısını öyle bir açmış ki sanki adamda yedek anahtar var gibi. Yani cama dokunulmamış kilit zorlanmamış ben sabah geldim kendi anahtarımla sorunsuz kilitleyip gittim. Yani demek istediğim bu araçların kapısını nasıl açıyorlar bu kadar kolay mı? Başka doganların anahtarı uyuyor mu bu olaydan sonra açıkçası ben bu arabaya güvenmemeye başladım kapının önünden alıp kolaylıkla gidecekler gibi geliyor.  Kapının bu kadar kolay açılmaması için  yapabileceğim birşey  bir modifiye vs ya da başka tavsiyeniz var mı?
Abi Tofaş basit araba bu kadarda kolay içine girebilmek allahtan götürmemişler aracını düz kontak yapıp allah beterinden korusun geçmiş olsun
Benim arabada gizli bir düğme var,kapatınca araba çalışmıyor.hatta bir kere unutmuştum basmayı aküyü bitirdim.herhalde yakıtı kesiyor,eski sahibi taktırmış,öyle birşey yaptırabilirsiniz.
Adım adım çizim orda yukardan bi yuvarlak yapıp sokuyolar ipi  elinle çekip yavaş yavaş ipi aşağı indirip kilidin diline geçirip sağa sola çekip sıkıştırıp yukarı kaldırıyorlar sonra kapı içerden açılıyor. Kontakta anahtarım kalmıştı bi ara merkezi kitlemişti kendini bu şekilde ben 10 dakikada açtım ki hırsızlar neler yapmaz.. Pratik önlem cam rüzgarlığı takmak o zaman ip zor geçiyor..


[Resim: ads_z.jpg]

how to upload an image to the internet
bizim aracada 10 yil once girmişlerdi duz kontak yapmışlar direksiyon kilidini acamamis yoksa.götürecekmiş goturemeyince teybi sökmüş o gun baska araçlara dadanmis.yakalamislar 2 gun sonra teybimizi geri.aldik cocuk 10 yıldır hapiste gizli kontak yaptırmak lazim
(09.02.2017, 22:03)qarabasan yazdı: [ -> ]Adım adım çizim orda yukardan bi yuvarlak yapıp sokuyolar ipi  elinle çekip yavaş yavaş ipi aşağı indirip kilidin diline geçirip sağa sola çekip sıkıştırıp yukarı kaldırıyorlar sonra kapı içerden açılıyor. Kontakta anahtarım kalmıştı bi ara merkezi kitlemişti kendini bu şekilde ben 10 dakikada açtım ki hırsızlar neler yapmaz.. Pratik önlem cam rüzgarlığı takmak o zaman ip zor geçiyor..


[Resim: ads_z.jpg]

how to upload an image to the internet

Keşke kötü niyetli kişilere yol göstermiş olmasaydık  Frown
Ben yazın anahtarı kontakta unuttum sabah uykulu halim r9 vardı merkezi kilitti kilitleyip kapattım dükkana girdim bi baktım anahtar yok. Bir gittim arabanın başına içinde nalbur vardı dur ben açarım dedi kapı şifresine yumruk attı kilit atmadı sağlam vurunca atar ama kaportaya yazık dedi Big Grin bu birinci yöntem. sonra resimde olduğu gibi teli yuvarlak yapıp içeri sokup açtı ben çok şaşırdım. bu gibi durumlarla karşılaşmamak için o düğmeyi tıraşlayıp yuvarlak hale getirin bir sorun kalmaz.
geçmiş olsun. geçenlerde benim aracada hastanenin otoparkında girmiş hırsız yanlız ben kapının birini kilitlememiştim aracı 1 gün öncesinden yıkamıştım gece donmuş sol ön kapının kilidi kilitlenmedi diğer kapıları kilitleyip gittim geldiğimde teyp açık tavan lambasının beyaz plastiği sökülmüş şekilde buldum Allahtan benim sadece flash diski yürütmüşler.
Malesef o ip sokma işlemi ile piayasa kilidini açamayacağım kapısında düğme olan hiçbir araç yok gibi. Tofaşa özgü değil bu. çok geçmiş olsun. bence arabaya alarm takın en azından ötünce panikleyip kaçabilir
Ön kapı kollarının kapıyı açan teli var onu iptal ederseniz dışardan ip sokup pimide açsalar anahtar deliğine başka bir anahtarda soksalar kapı dışardan açılmaz şimdi kapıyı nasıl açacaz diyecek olunursa kapı koluna switch yerleştirilir alarmla ilişkilendirilir alarmla kapı açılmadan dış açma kolu işlemez bu durumda kapıya bir adet daha merkezi kilit motoru yerleştirip dış kola bağlanır kapı motora açtırılır tabi bu şimdi akılma gelen bişey üzerinde düşünmek gerek
Sayfalar: 1 2 3 4