Tofas Team

Tam Versiyon: 30 TL Gaz İle 45 Km
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
94 MODEL ŞAHİN ALTTAN EKZANTRİKLİ ELEKTRONİK ATEŞLEMELİ MOTOR

SON 1 HAFTADIR DEPOYU FULLEYEREK  YAKITI ÖLÇMEYE ÇALIŞIYORUM. ÇIKAN SONUÇLAR

30 TL İLE 45 KM YOL GİDİYORUM. YAKLAŞIK OLARAK DEĞİL NET OLARAK HESAPLADIM NAVİGASYONDAN DA ÖLÇEREK.

ALDIĞIM GAZIN LİTRE FİYATI 2.69 TL. 30 TL YE DE YAKLAŞIK 11 LİTRE DÜŞÜYO KM HESABI YAPINCA 1 LİTRE İLE 4 KM' YE DENK GELİYOR.

BU KADAR AÇIKLAMDAN SONRA DAHA ÖNCE DE BİR KONU AÇTIM NE YAZIK Kİ YANLIŞ YERE AÇTIĞIM İÇİN SİLİNDİ. ARABAYI ARALIK 15 DE ALDIM ALIR ALMAZ BUJİLERİNİ BUJİ KABLOLARINI YAĞ VE HAVA FİLTRELERİNİ YAĞINI. LPG BEYNİNİ ( VİKARS MARKA) DEĞİŞTİRDİM. SENTE AYARI % 100 DÜZGÜN AVANS AYARI % 100 DÜZGÜN SUBAP AYARLARINI YAPTIKLARINI SÖYLEDİLER. 15 TANE YERE UĞRADIM FARKLI TAMİRCİLERE ÇOK YAKIYOR DEDİĞİM ZAMAN TOFAŞ BU NORMAL DEYİP YOLLUYOLAR. LPG AYARLATMAK İÇİN GİDİYORUM KİMİSİ AYAR TUTMUYO DİYOR KİMİSİ SAAT GİBİ ÇALIŞIYOR NORMAL DİYOR. KENDİM ARAŞTIRMA YAPIP AYARLAMAYA BAŞLADIM KISTIĞIMDA DA AÇTIĞIMDA DA YAKIT DÜŞMÜYOR.  BENZİN İLE DENEDİM 40 TL BENZİN İLE YAKLAŞIK 25 KM GİTTİ. BU AYARLAR YAPILDIKTAN SONRA. EKSTRE OLARAK 3. VE 5. VİTESTE ŞANZUMANDAN UĞULTU SESİ GELİYOR. Bİ DE 70-80 KM HIZLA GİDERKEN DİFERANSİYELDEN ARALIKLI OLARAK TIKIRTI GELİYOR.  SON OLARAK BİRDE AZ DA OLSA YAĞ VE SU EKSİLTİYOR. SABAH - DERECELERDE BİLE TEK MARŞTA ALIYOR ZORLAMIYOR ÇALIŞIRKEN. AKLIMA GELEN HERŞEYİ SORUYORUM CEVAP ALACAK KİMSEYİ BULAMIYORUM. SİZLERDEN RİCAM BAŞINA GELEN VAR İSE BENİMLE FİKRİNİ PAYLAŞIRSA BELKİ ATLADIĞIM BİRŞEY VARDIR. ANLAYACAĞINIZ ÇOK PARAMIZ OLSA ZATEN İYİ ARAÇ ALIR BİNERİZ HERŞEYİ DÜŞÜNEREK. GÜCÜMÜZ BÖYLE BİR ARACA YETTİ ALDIK FAKAT YAZA KADAR BİNMEYE DEVAM EDERSEK EĞER YAZA KADAR BİR ARABA PARASI DA YAKITA VERECEK GİBİ GÖRÜNÜYORUZ. VAR İSE FİKİR BEYAN EDECEK YA DA TANIDIĞI USTASI OLUP GÜVENİLİR BİR YERE EMANET EDECEK YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.


[Resim: 20161226_081544.jpg]
Tofaş bu yakar diyenlerin kafası basmıyor bunu kabullenemiyorlar

Her iki yakıtıda çok yakıyor araban doğrudan subap ayarı tutmuyor olabilir eksozdan çiğ yakıt atıyor olabilir koku alıyor musun ?

Ve lütfen büyük harf kullanmayalım forum kurallarımız hakkında ön bilgilendirme yapılmıştı üyelik başlangıcında
(08.02.2017, 14:30)Falcon417 yazdı: [ -> ]Tofaş bu yakar diyenlerin kafası basmıyor bunu kabullenemiyorlar

Her iki yakıtıda çok yakıyor araban doğrudan subap ayarı tutmuyor olabilir eksozdan çiğ yakıt atıyor olabilir koku alıyor musun ?

Ve lütfen büyük harf kullanmayalım forum kurallarımız hakkında ön bilgilendirme yapılmıştı üyelik başlangıcında
Hayır gaz kokusu içeriye gelmiyor. egzozdan da elimi 3 4 dakika tuttum rolantide çalişirken herhangi bir gaz kokusu yoktu avcumu kokladığımda.
Subap yakmış olabilir ben yinede iki yakıttada çok yaktığından buna eğilmek gerekir diye düşünüyorum sayacaklarımızın bir faydası yok araç çalışırken sırayla bujilerin fişini çekip kalan 3 bujiyle çalışmasına bak çok teklemesi gerekir ama seste fazla bir değişme olmuyorsa sorun subaplarındadır kaçak yapıyordur
anladım deneyip bilgi vereceğim akşam anca denerim
Araçta çekiş nasıl onuda sorayım güçten düşme bayılma falan var mı belki eksantrik bozuktur
(08.02.2017, 14:57)Falcon417 yazdı: [ -> ]Araçta çekiş nasıl onuda sorayım güçten düşme bayılma falan var mı belki eksantrik bozuktur

tam tersi gaz ayarını açınca nerdeyse zaptolmayacak şekilde ortalama rampaları bile 5. vites ile çıkabiliyo. yüksek sürat olarak zorlamadım ama 130 140 km hıza normal süresinde ulaşabiliyor.
Kardeş benim arabam 50 TL LPG ile şehir içi 150 km yapıyor. 95 slx doğan. ayarı kendim yaptım. sana akıl vercegim ama benzinde fazla yakmasıda kafa karıştıryor. şimdi ayar hakkında bir kaç püf nokta verceğim.

Kardeşim önce hava girişin bantlımı bantlı ise sök batları. benzinde deneme yap. bantlamayı ortadan o termostatın oradan kapatırlar. hava girşinin ucundan yapmazlar. fazla bantlama yaptılarsa hem benzini hemde gazı çok yakar. ilk olarak bantlamayı sök benzinde dene. eger sarfiyat düşüyorsa. hava almıyor zengin karışımdan dolayı fazla yakıyor demektir.

eger bantlama yoksa benzinde çok yakmaması gerekir. önce buna bakalım.

benim lpg de yakıt ayarım şöyle; kardeşim 3.000 deviri geçmem benim arabam az yaksın dersen hava girişini yarım bantlayacaksın  %30 ekonomi sağlarsın. az hava az lpg biraz düşük performasn ve = ekonomi.  Ha hava girişi çok kapatmak lpg tehlikelidir ve çok yakar gaz yerine lpg yi sömürür. şimdi bak bakalaım hava girişin ne durumda ona göre devam edelim
(08.02.2017, 15:00)samedaslan1986 yazdı: [ -> ]
(08.02.2017, 14:57)Falcon417 yazdı: [ -> ]Araçta çekiş nasıl onuda sorayım güçten düşme bayılma falan var mı belki eksantrik bozuktur

tam tersi gaz ayarını açınca nerdeyse zaptolmayacak şekilde ortalama rampaları bile 5. vites ile çıkabiliyo. yüksek sürat olarak zorlamadım ama 130 140 km hıza normal süresinde ulaşabiliyor.

Öyleyse subap ayarıyla alakalıdır o durum site sahibinin aracında da böyle iki katı yakma vardı sonra iyi bir subap ayarı çekilde herşey normale dönmüştü dediğim testi yapınca sonucu buraya yazarsın
kardeş bu sorunun aynısı geçen aylarda yaşadım. 30 TL gazla 40 km anca gidiyordu. fakat benzinde hiç denemedim. zaten benzin pahalı alcak para yok.

sorun bnm arabada baskı balata bitikti (10 yıllık) fakat LPG beynide çok eskiydi (10 yıllık) önce beyni değiştirdim lovato marka. fakat yakıt düşmedi. sonra durumu toparlayıp baskı balata değiştirdim. şuanda denemelerdeyim. uygun yakıyor diyemem ama önceki kadar fazla yakmıyor. tofaş team daki dostlar beyin yeni olduğundan dolayı bir süre kullanıp tekrar gaz ayarı yaptırdığım zaman sorun kalmayacağını söylediler.

snn arabada da şanzımandan ses geliyorsa baskı bitmiş ve vites ayırmayıp sürtüyor olabilir.
Sayfalar: 1 2