Tofas Team

Tam Versiyon: Sigortanın sürekli atması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar merhabalar.
Bizim hacıya biraz bakım yaptım elektronik ateşlemeye falan çevirdim antifiriz koydum ama hacıda bana koyuyor nedense Big Grin
1 2 ay önce düzgün çalışırken aniden lpg yi kesip stop etmişti kaputu açıp lpg kesicilerin fişlerini oynatınca düzeldi bir dahada yapmadı.
Elektronik ateşlemeye geçtikten sonra marş sırasında kafasına göre lpg-benzin kesicileri açıp kapatmaya başladı. Belki daha öncede yapıyorduda ben fark etmedim, orasını tam bilmiyorum. Kontağı lpg de iken açtığımda herşey normal, gaz kesiciler tık diye açılıyor geri kapanmıyor. Kontağı Benzinde iken açtığımda lpg kesiciler açılmıyor burasıda normal fakat lpg de marş yaparken gaz kesiciler kendiliğinden 2 3 kere rastgele açıp kapıyor. Benzinde çalıştırıp lpg ye geçince bunu yapmıyor. araba normal olarak çalışıyor. Bu sıkıntıyı sadece lpg de marş basınca yapıyor. Marş yaparken rastgele gazı açıp kapadığı için doğal olarak araba lpg de çok zor çalışıyor 10 15 saniye marş yapıyorum, bazen hemen alıyor bazen 2. 3. denemede alıyor.

Şimdide sürekli park sigortasını attırmaya başladı. geçen hafta atmıştı yeniledim 1 hafta çalıştı az önce yine attı. Art arda 3 tane farklı sigorta taktım. üçünüde takar takmaz attırdı.

Daha önce başına böyle bir sıkıntı gelen oldumu ? Şurasına burasına bak diyebileceğiniz yerler varmıdır ?

Birde ön far tasları eskidiği için kısalar iyi göstermiyordu bende kısalarda 4 farda çalışacak şekilde bağladım. Bunu yapınca farlar açıkken rölanti düşmeye başladı. Kapatınca normal. Acaba diyotlar eskidiği içinmi rölanti düşüyor ?
üstad elektronik ateslemeyle lpg kısmının bi alakası olduğunu düşünmüyorum
mars yaparken acıp kesiyorsa akü zayıf olduğu için röle acıp kapıyordur
kontağı acar acmaz marş yaparsan araba daha cabuk calısır
Farlarıda 4 far bağladın fakat arabanda far rölesi olmadı için muhtemelen
elektronik ateslemeninde gücünü zayıflatıyor akünün eksisi arac şasesine bağlı gevseme varmı kontrol edin gerekirse yüzeyi zımparalayın
Elo Far rölesi Takarsan rolanti düşmesini çözersin
parklarında sigorta arttırmasına gelince stoplardaki duylara bakmak lazım içinde oksit yada ark yapmışmı
aynı şekilde hacının ön tampondaki parklarada bi bak şaselerini kontrol et hala Devam ederse kacak var bi yerde sigorta kısmını söküp temizleyip takınca düzelir muhtemelen
benimki senede 1 yapar öyle temizleyip takıyorum sorunsuz Dodgy Dodgy Dodgy
farlarda röle var demekki diyotlar eski. kim bilir kaç senelik. akü geçen sene garantiden sıfır değişti. antalya sıcak memleket hemen bozulmaz herhalde. çünkü farlar açık marş yaparken bile kısılma yapmıyor. sadece rölanti düşüyor zaten araçta radyo bile yok geçen gün söküp attım aküye yüklencek hiçbirşey yok. akünün kablolarına bakmadım hiç yakın zamanda söküp küfünü temizleyeyim. belki sileceklere şasede bağlarım. yav bunlar basit sorunlar ama lpg kesiciyi bulamadım. baya bakındım ama yok, düğmenin-selenoidlerin şasesini güçlendirdim ama yine devam ediyor. en sonunda komple lpg tesisatını yenilicem ama lpgnin bağlantı şeması olmadığı için ona bulaşamıyorum. akü zayıf değil. benim dylanın sıfır aküsünden daha güçlüydü geçen ay ölçtüğümde. parklara hava karardığı için bakamadım inşallah ulaşması kolay biryerden şasesi vardırda hemen yaparım. cevabın için teşekkür ederim.
Lpg kesicisi 2 tane olur bir gaz beyninin üstünde diğeride oralarda biyerde
Dediğim kesicinin + ucuna aküden artı kablo çek dene eğer hemen çalışıyorsa
Arada röle Var demektir o Röleyi iptal ettir yada kablolarını kontrol et
Ama rölenin bi iyiliğide Araca Az Yaktırır onuda Söyleyeyim
bizim Burda bi ustamız Var Beyne Röle taktı 35 kuruş yakan araç 25 e indi
Gaz Verdikce röle açar Az yakar dedi ama bi mantık uyduramadım Smile Smile
Ayrıca arabaya elektronik ateslme taktınz Bi gaz ayarı avans ayarıda ister
avanst yüksekse zor Calısır araç düşüksede Aynı
kendimce avans yaptım. direk montajladım üst ölü noktaya aldım ve distribitördeki işarete getirdim böyle fena değil ama avans tabancası ile avans yapan antalyada bir yer bulsam gidip ayarlatcam. lpg kesici 2 tane bir tanede benzin kesici var. karbüratöre giren benzin borusunda galiba pompadan önceydi. bu sistemin şemasını bulsam yeniliyeceğim ve kesicilere röle bağlayacağım ama şema yok  Big Grin  en yakın zamanda uğraşıcam olmazsa lpg kesicilere röle bağlayıp deneyicem ama şuan arabanın lpg kesicisinde röle yok. sadece far korna ve sinyallerde var. zaten farlara gelen + ve - kutup hangi elektrikçi yaptıysa karışmış. artıda eksi ekside artı var onuda düzeltmek gerek.