Tofas Team

Tam Versiyon: Lpg beyni karlama yapıyor.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Merhaba,

Benim sorunum şu, kışın antifiriz koymadım. Hiçte kullanmadım. Akü bittiği için. Karlar eridi güneş açtı. Yeni akü aldım. Çalıştırdım. 1km olmadan hararet yaptı. Çekici ile sanayiye gittik. Motor tipasi atmış. Emme manifoldu çatlamış. Emme manifoldu değiştirdi. Conta yanık olabilir dedi. Neyse bizde kullandık 15-20km sonra araç tekledi.

Lpg beyni üstü buz tutmuş. Tekrar ustaya gittik. Ben size dedim conta yanık diye diyor. Halbuki olabilir de olmayabilir de demişti. 355 lira masraf çıkardı bize conta değiştirmeye. 4 piston dan 3u çalışıyor dedi.

*****
Arabada beyaz duman yok, yağ cubunda su yok. Pekmezle karisik gibi rengi. Su kabı fokurdamiyor. Radyoturu açtık 5 dk hafif gaz verdim su yükselmeye başladı. Lpg beynine giren su hortumu soğuk. Alttan çıkan motora giren su hortumu sıcak.
*****

Lütfen yardım edin cildircam. Başka usta beyin bozuk diyor. Başka usta 100 lira conta değiştiririm diyor.
[Resim: IMG_20170207_184019.jpg]

[Resim: IMG_20170207_184025.jpg]

[Resim: IMG_20170207_184034.jpg]

upload picture and get link
sakın contayı açtırmayın devirdaim arızalıdır lpg beynine giren su hortumunu söküp çalıştırın eğer orda su fışkırmaz ise devirdaim arızalı değişmesi gerek bu olay bizim başımızdan geçti
Forum kurallarını hatırlatmam gerekiyor öncelikle üye tanıtım bilgileri bölümünde tanışma konusu açmalısın

Soruna gelince araba teklemeli mi çalışıyor ?
Su eksiltiyor mu şuan ?
Usta 4 pistondan 3ü çalışıyor derken bujileri sökerek mi kontrol etti ?
Araç devirdaim yapmıyor olabilir pompa kontrol edildi mi ?
Teşekkürler cevabıniz için, yucinx: dediğini deneyeceğim. Dönüş yaparım. Falcon417: evet bujileri sökerek dedi. Devir daimden kimse bahsetmedi. Teklemeli çalışmıyor 15dk gidince karlama yapınca tekliyor 2dk sonra duruyor. Su eksilmesine bakamadım.
Bence beyin diyafram delik.
Bi usta ile telefonda görüştüm, yağ rengi pekmez le karışmış gibi dedim. Tamam dedi. Yağa su karışmış dedi.
https://www.lpgyedekparca.com/index.php?page=information/seolinks&seolinks_id=18368
senin sorunun antifiriz koymamak 30liradan kacip 300 lira masraf yapmak baska bisey deil gecmis olsun
Kardeş bide benzinde dene bakalım nasıl olucak Lpg tesisatı eskimiştir contası yanmamıştır arabanın benzine al bakalım arabada ne gibi değişiklikler olucak düzelecek mi aynı mı olucak
(07.02.2017, 20:59)Farcon yazdı: [ -> ]Bi usta ile telefonda görüştüm, yağ rengi pekmez le karışmış gibi dedim. Tamam dedi. Yağa su karışmış dedi.

yağa su karışınca, yağ çubuğundaki görüntü beyazımsı, boza gibi birşey olur. + bu durumda araba blok çatlatmış olur ve aşırı su eksiltir.

senin yazdıklarına göre sorun devir daim veya antifiriz olmadığından LPG beynindeki su kısmı kireçten tıkalı olabilir. o yüzden LPG beyni gaz yüzünden çok soğuyor ve su gelmediği için karlanma yapıyor bence.

NOT: kışın kar altında içinde antifiriz yokken arabanın uzun süre durması motor bloğunun çatlamasına neden olabilir. antifirizi ihmal etmeyelim.
Sayfalar: 1 2 3