Tofas Team

Tam Versiyon: Benzin sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaşlar merhabalar, normalde bu sorun lpg de olur fakat bizim hacıda farklı bir sorun var araba benzinde düzgün çalışmıyor, düzelir diye karbüratörü söküp temizledim contaları yeniledim fakat düzelmedi. araba benzinde çalışmıyor, çalışması için marş yaparken pompalamak gerekiyor, çalıştıktan sonra gazı sabit tutunca bir süre sonra stop ediyor sürekli dalgalandırmak gerekiyor, temizleyince biraz daha düzeldi şimdi gazı sabit tutunca stop etmiyor devri biraz düşüyor fakat düzensiz çalışıyor ve rölanti ayar tutmuyor. Rölanti vidasını sonuna kadar sıktım hava vidasını kurcaladım fakat hala aynı lpg de ise hiçbir problem yok hatta yeni yaprak mikseri ile hava filtre kepi sökükken çok daha iyi gaz yiyor. Bu benzin sorunu hakkında fikri olan daha önce yaşayan varmı ?
benzin memeleri tikali olabilir diyaframlar saglammi peki
Kapış pompasınınki yeni tıkalı olmasının imkanı yok çünkü 1 gün boyunca yağ sökücülü suda beklettim bütün parçaları söküp.
iyi guzel yapmissinda tabanca memelerin delikleri iğne ucu kadar hava tutma imkanin varsa sökup guzelce hava tut ne var ne yok cikarsin icinden
Şu resimde mavi okla gösterdiğim yeri ayarlamayı dene daha önce ellemediysen
[Resim: karburator_tofas_serce_dogan_kartal_sahin_4375455_T.jpg]
tel ile memeleri temizlemiştim fakat yarın karbüratöre komple hava tutayım birde, o mavi işaretli yerdeki rölanti karışım vidasını ayarladım bir tık daha iyi olmuştu fakat fazla birşey değişmedi. önceden araba benzinde çalışıyordu son 1 senedir çalışmıyor. antalyada önerebileceğiniz karbüratörcü varmı ?

bu arada mustafa abi şu linkte konuyu kitlemeden önce anlattığından bizim arabadada oluyor. gaz ayarı ile biraz oynadım olabilecek en iyi seviyeye geldi fakat geçmedi.
http://www.tofasteam.com/konu-murat-131-tekleme-sorunu-30248
O zaman hava alıyor karbüratörün altındaki fiber contayı değiştir