Tofas Team

Tam Versiyon: marş basmiyor.
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar birkac gun once sabah işe gidecem. araci calistirdim lambalar yanmiyor. neyse ben o sekilde işe gittim. Elektrikçi şase var deyip yarim saat ugrasti. sonra da bi güzel yitti. sonra ben aksamina yola ciktim gidip geldigim yerde marş yine basmadi yiterek calistirdim. eve geldigimde gic marş olmadigi gibi gosterge paneli de gitti. sonra ben yine bir sekilde calistirdim. tekrar gittigimde marş arizali dediler değiştirdik. yine sorun çözüldü saniyordum ki bu akşam eve geldim ki yolda isiklar bi gitti geldi. gaza basinca isiklar geliyor birakinca gidiyor. kendi kendime dedim sonerse calismicak dedigim gibide oldu gik demedi. yagmurluydu hava bi yerler su almis olabilir mi. biraz araştırmalarim sonucu mars dinamosu sıkıntılı olabilirmis marşin basmamasi da akuden yedigi icinmis falan filan kafam allak bullak oldu. az kaldi biraz daha devam ederse yol verecem artik. yardimlariniz icin simdiden tsk ederim. ayrica uzun uzun okdudugunuz icin de. hayirli aksamlar.
Senin şarj dinamon aküyü tam şarj etmiyor gideceği yere kadar gidiyorsun akü zayıflayınca lambalar kısılıyor marşta doğal olarak basmaz oluyor marştan tırrr diye ses çıkmıyor mu o an ?

Bu arada forum kurallarımızı tekrar hatırlatmam gerek üye tanıtım bilgileri bölümünde tanışma konusu açman gerekiyor
mars motorunu degıstırdıkten sonra sıkıntı devam edıyorsa ustada saseyı cozmus demısın o zaman ıkı sık kalıyor ya akun bıtık yada sarj dınamosu arızalı dogal olarakta akuyu sarj etmedıgı ıcın arac calısmıyor.

bana sarj dınamosu gıbı geldı elektrık gıdıp gelmesı falan onda yapar gıbıme gelıyor.
Bazen kacirir gibi yaptigi oluyordu dogrudur. akü yeni sayilir sıkıntı olmadan aliyor cani istediginde. ama gercekten bıktım ya. bu nars motorunun etkisi hararet gostergesini de etkiler mi boyle biranda 70den 90a cikip geri iniyor. onun icin ben gostergeden şase almistim. etkisi olur mu ?

musuru de mars motorunuda degistirip gorelim olmassa.
Selamunaleykum arkadaşlar
Kaputu açınız sağ amortisor kulesinden tarafta küçük bir röle olacak marş rölesi.rölenin kapağını çıkart.vites boştayken kontak açık konumda rölenin tırnağını parmağınla birbirine değdir.marş yapıyorsa sorun rölededir.
Rölenin 30 ucuna giren kontaktan gelen kabloyu kontrol etmek için kontrol lambasının bi ucunu 30 uçuna giren kabloya bağla diğer ucu şaseye kontrol lambasını karburatörün üstüne biyere koy içerden gözüksün.kontaktan marşa basarken lambaya elektrik gelip gelmediğine bak.gelmiyorsa röle sağlam ozaman sorun ya kontakta ya kabloda.
Kontrol lambası yanmadıysa direksiyonun altından marş rölesine giden kırmızı kabloyu bul busefer kontrol lambasının bi ucunu kablonun takılı olduğu yere diğer uç şaseye değdir.
Marşa tekrar baş anahtar marş konumunda olduğu müddetce kontrol lambası yanması lazım yanıyorsa kontak sağlam yanmıyorsa kontak bozuk.
Olabilecek muhtemel arıza tespitini bu yolları izleyerek nerden kaynaklandığını bulabilirsiniz
Abiler yeni konu acmak istemedim benimde arabam mars basmiyordu sorun mars motorundaydi onu soktum tamir ettim taktim arac calisti 1hafta kullandim tabi uzun yol yapmafim araba dun calismadi mars vurmadi az bisi cevirdi sonra gitti takviye yaptim baska arabadan yine cakismadi vurdurduk caliati 5 10 dk calistirdim stop ettim mars vurdum calisti sabah kalktim yine mars zayif ceviremiyor isiklari acip denedim mars vurunca isiklar sonuyo sorun akudemidir

Akunun olcumunu yaptim bosta 11 volt marsa basinca 5-8 volta dusuyor ama akunun ustundeki isik yesil yaniuor
@Emrullah3174 Yeni akü görünüyor sana
Abi garantiai var bu ayin 17 sine kadar aradim aldigim yeri getir degistirelim dedi de aklim kacak varmi diye bi soru gelmiuor deil
@Emrullah3174 Markası mutlu mu ? olabilir yani arıza verebilir bir adet ampul alırsın akünün - kutbunu çıkarırsın ampulün bir kablosunu kutuptan çıkardığın fişe diğer kablosunuda akünün - kutbuna bağlarsın ampul kızarıyorsa kaçak vardır ama sanmıyorum kaçak olacağını
Abi markasi yigit akunun ama anlamadigim akunun ustundeki isik yesil onun siyah yada beyaz olmasi gerekmezmiydi
Sayfalar: 1 2 3