Tofas Team

Tam Versiyon: teyp resetliyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
selam arkadaşlar, pioneer 1400 ub teybim var arabayı 2-3 gün çalıştırmadığım zaman teyp kendini resetliyor bütün ayarları yenilemem gerekiyor eko radyo kanalları vs .elektrik bağlantılarını sağlamlaştırdım ama gene aynı, akü de yeni acaba sorun nerede olabilir ?
Hafiza kablosu genelde sari olur onda surekli + olmasi lazim yoksa teyb kendini surekli sıfırlar. Ama o baglanmamis olsa teybi direk kapatmayla ayarlar gider belki pionerin ozelligidir hemen gitmiyordur. Kabloyu bi kontrol edin
Sarı kablo bağlı olsada sokette sorun varsa açılıp kapanması yeterli sıfırlaması için. Soketi de bir kontrol et hocam. Ben arkasındaki soketleri kablo bağıyla sabitledim. ? sıkıntı yok.
pioneer teypler bizim araclarda genelde 2 türlü resetler oda şöyle basımıza geldiğinden biliyorum akünün artı yuvası gevsektir sarsıntı oldugunda akü iyi sabitlenmediğinden az bişey sarsıntıda aartı yeri oynar bi gider gelir..2.teyibin güç kablosunda skıntı vardır bağlantı noktası yada akünün artı basına girdiği yerde genelde bunlardan yapar.
Ben otomatik cam kaldirma modülü baglamistim teybi ayni hat üzerine monte ettim acaba modül demi kelek var kisadevre yapiyor diye çıkardim sigorta kutusunu güçlendirmek icin aküden direk kalin kablo çektim teybide direk ona bagladim Şaseyi ise direk civata ile sabitledim.
Fakat bende parazit onleyici var ya onda bi sorun oldu yada teybin besleme diyotlarindami sorun var diye düşünüyorum aku 2 senelik mutlu akü teypte 7.8 aylik onceden 2100 ub vardi boyle sorun olmuyordu ama ozamanda cam kaldirma modül yoktu