Tofas Team

Tam Versiyon: Ust Kapak ve Subap Degisimi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Arkadaslar tatil icin memlekete geldim aracta hafif tekleme vardi kontrol ettirdim biji buji kablolarini degistirdik duzelir gibi oldu, gaz ayari icin ustama gittim usta motor tekliyor hocam siboblardan biri kaciyor dedi. Bu arafa motordan cif cif cif ses geliyor neyse motor ustama goturdum. Bujileri soktu teker teker kontrol etti, ve kompresör tutmuyor dedi bir aletle olctu. Sonuc ust kapak sokuldu usta motorun ilk kez acildigini contalarin yila bagli curudugunu ve birinci ve ikinci siboblarin eridigini soyledi. Kendi gozumle gordum resmen erimis. Kapak taslamaya gitti goturen usta eksantirikte bir sey olmadigini soyledi. Bu arada acmismisken karburator bakimi yapilacak, termostat acik kalmis mita idi tekrar ayni marka takilacak, hersey elden gececek bize tatil suprizi oldu ne yapalim saglik olsun persembe verecekler araci 1 yil garanti verdiler parca ve iscilik 3 yildir bakimkni yaparlar. Bakalim insallah duzen tutar, bu islemin sonucunda bana artilari ne olacak dostlar?
selam,geçen hafta sübap ve contaları değiştirdim.(geçen ay triger koparmıştı,sübabın biri zarar görmüştü)Yağ,filitre,antifiriz,ıvır zıvır 800 tl buldu.Benim kapak yeniydi sadece rektlefiyede sübap yuvaları alıştırıldı.120 tl aldı.800 ün içinde bu.senin fiyat durumunu bildirirsen karşılaştırma yaparız.Aracın çekişi inanılmaz artı,sübap kaçırıyormuş demek.
bende kpak artı sübab değişimi 1000 tl  sende en azından 1000 tl çıkar gözden
Bana da 1000 TL dediler benimkinin icinde komple karburator bakimida var....
Artısı ne olur yakıt düşer çekiş artar çalışma ritmi düzenli olur :ok
Haklisin Mustafa da iste duzen tutar mi kafada suphe malum tatil donusu Ardahan yapicaz Huh
Tutar bence öyle büyütülecek bir iş değil üst kapağı yapan firma temiz işçilik çıkarsın gerisi sorun değil
Sali gunu verdigim araci bugun aldim,normalde dun alacaktim ustalar bir gun daha bekleyelim dediler. Tamam dedim bu gun aldim araci;

1.Motor kitap gibi sarsintisiz calisiyor hem benzinde hem de gazda, ustune cay dolu bardak koydular :ohoh

2. Cekis artmis tum devirler canli.

3. Selenia-Petronas 10-40 w sentetik yag degisimi yapilmis tik mars

4. Karburator bakimi yapildi gaz benzin gecisi cabuk ve sorunsuz. Benzin de yigilma ve bogulma, gaz verildigi anda tekleyip gaz yeme problemi yok. En onemlisi artik soguk motorda benzinde tik mars.

5. Yakiti deneyemdim artik Ardahan donus yolunda belli olur.

6. Termostat hep acik kalmis icini bosaltip yedek dursin diye verdiler mita termostat takilmis. Hafif hararet kalkmis ama cok cok degil birde sibop sesleri duyuluyor tabi biri dikkatli dinlerse, sordum lpg ye gore ayarlanmis alisacak dediler tupcu ustama goturdum oda lpg ye gore ayarli takma kafana aracta problem yok dediler...

Durum boyle dostlar...