Tofas Team

Tam Versiyon: silecek 1. kademede çalışmıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
(22.01.2017, 23:06)Falcon417 yazdı: [ -> ]@loli 2-2.5mm gibi olsun

Denedim yine aynı elektirikciye gösterdim bunun değişmesi gerekiyor dedi? Bana hangi silecek moturunu önerirsiniz tek bir çeşitimi var?
Kırık çatlak yoksa neden değiştiriyor hocam. Ucuz bişey değil diye biliyorum.
zamanlayıcı röleye bak geçen sene benimki birde hiç çalışmıyordu zamanlayıcı röleyi söktüm baktım fabrikada üzerinde çıkan röle 87 model gittim parçacıdan yeni röle aldım elektronik yazıyordu üzerinde markası ise ünivar, değiştirdim düzeldi ama röle 1 sene geçmeden bozuldu aynı böyle yapmaya başladı 1 kere siliyor ikinciye bir karış çalışıp duruyordu allahtan eski röleyi atmamıştım ısınan teli ayarladım geri taktım şimdi düzgünce çalışıyor
70 - 80 tl civarı dediği gibi ucuz değil sen bence aracı başka bir elektrikçiye göster. Aynı sorun bendede var yarım kalkıyor bi kaç sn sonra yukarı gidip aşağıya yarım iniyor hiç uğraşmadım. Fakat bende sanki sileceği 1. kademeye çekince kalorifer falan zayıflıyor.
bende buna benzer konu açacaktım aksilik benimkide bozuldu 1. kademede silecek yukarı kalkıyor tam inmiyor 2 ve 3 kademede sorun yok gayet güzel çalışıyor bişey farkettim dün flaşör almıştım onuda takarken silecek rölesinede bakayım dedim orjinal oldugu gibi duruyor açtım kutunun içini 2 adet röle var soket çıkışlarının pcb arka kısımdaki lehimlerde kopma olmuş sanırım ısındıgından dolayı onu güzelce havya ve lehimle tazeledim elektriksel problem olmasın diye sonra kontak spreyi ile kartı yıkadım kuruttum taktım yine aynı koldamı problem var yoksa şaşimi versem bilemedim.
Bende konu açmıştım kökten silecek motorunu değiştirdim kafa rahat hızlı hızlı siliyor
Silecek motorunu sökün tamamen dağıtın içinde yuvarlak şekilde 3 adet şerit plaka var . 1. Kademeninki kısa , 2 yarım daire , 3 tam daire şeklinde. Her dönüşte elektrik temas ederek hareket veriyor. 1. Kademe çalışmıyor ise bahsettiğim kısa şerit palakanin ucunu biraz daha yukarı kaldırın. Motoru güzelce temizleyin yağlayin ve takin. Şase kablosunu da çekin.

Keyfinize bakın.
Yeni silecek motoru taktirdim. Benimkide ışıklarda beklerken çalışıyor 1 kademe. Sinyal yakinca frene basinca çalışıyor. Anlamadım sorunu
Sayfalar: 1 2