Tofas Team

Tam Versiyon: Kalorifer soguk üflüyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Beyler cok degisik bi sorunum var. Arac rolantideyken kalorifer soguk ufluyor. Normal giderken gaz basarken yani hersey normal. Ama ayagimi cektigim an soguk ufluyor. 2 kere havasini aldik yine ayni basina boyle bi olay gelen oldumu?
Sıkıntı petekte gibi
Vallahi cozemedim. Rolantiye dusunce bildigin buz ufluyor
aynı drum bende de var rolantıde 2dk sonra soguk uflemeye baslıyor ara gaz verınce bostayken arac hemen sıcak gelıyor kac kere havasını aldım sa aynı bu arada petek musluk hepsi sıfır..

takıpteyım Smile Smile
vites konsilinin ön sağ tarafında kalorifer musluğu var. eğer musluk tam açık değilse, yani motordan gelen sıcak suyun kalorifer radyatörüne az gitmesine neden oluyorsa sn gaza bastığında devir-daim fazla olduğundan sıcak geliyor olabilir. ama rolantide devir-daim az olduğundan soğuyor olabilir diye düşünüyorum.
(14.01.2017, 17:37)erdem2680 yazdı: [ -> ]vites konsilinin ön sağ tarafında kalorifer musluğu var. eğer musluk tam açık değilse, yani motordan gelen sıcak suyun kalorifer radyatörüne az gitmesine neden oluyorsa sn gaza bastığında devir-daim fazla olduğundan sıcak geliyor olabilir. ama rolantide devir-daim az olduğundan soğuyor olabilir diye düşünüyorum.

Musluga hic dokunmadim ben. Kendi kendine olmus olamaz heralde demi. Yinede bakayim bi bulabilirsem muslugu
sn dokunmasan bile musluk kendi kendine bozulabilir. mesela bnm araba antifiriz olduğu zaman bile 2-3 yıl arayla bozulmuştu. bunun nedenleri; kireçlenmeden ve motor üzerindeki boruların pasların dökülüp musluk ağzında devir-daim sırasında birikmesidir.

[Resim: dc94c6229335f0e15c30684c8ed07595.jpg]

snn araba doğan slx olduğu için bu tip musluk vardır. bnc mita marka yeni bir musluk alıp tak. sökerken ilk olarak yazlık konuma al su akışını kesmek için. çember içinde olan yer su akışını sağlıyor. eğer oynamıyorsa zaten bozulmuştur. ilk olarak kelepçeli kısmı sök, hemen yeni musluğa tak, antifiriz ziyan olmasın. daha sonra somunlu kısmı sök ama söker sökmez yeni musluğu yerleştir. ne kadar hızlı yaparsan antifirizi kurtarmış olursun.
Eyvallah kardesim sabah deneyecegim