Tofas Team

Tam Versiyon: Külbütör kapağı boyama hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Herkese merhaba, aracımda motor külbütör kapağı epey pis durumda ve boyamak istiyorum. Kapağı söküp boyayıp yeni conta ile tekrar monte edeceğim. Dikkat etmem gerekenler nedir. Külbütörü sökmem subap ayarını bozar mı ?


[Resim: IMG_20170113_163102.jpg]
Dikkat etmen gerekenler kapağı söktükten sonra yeni conta takman gerek.Sübap ayarını bozmaz. Kapağın 6 tane somunu var onları fazla sıkma yalama olur. 1 2 gün aracı sürdükten sonra tekrar biraz daha sık mantar conta ısınınca esneyeceği için vidalar gevşer yağ kaçırır.Kolay gelsin.
Teşekkür ederim şuanda 6 tane yeni somun ve pul aldım temiz olsun diye. Conta ve sıvı conta da var. Yarın girişeyim işe madem.

Bu arada orjinal siyah mı yoksa altın yaldız tarzı bi renk yapsam
Herkese merhaba, hava şartları dolayısıyla boyama ve temizlik işini ancak yapabildim. Denemek isteyen arkadaşlara yol göstermesi için tecrübemi paylaşalım.

1-Öncelikle karbüratör kepini söktüm.

2-Karbüratörü en alttaki 13 lük 4 adet somunu sökerek komple emme manifoldundan ayırdım. 4 civatadan biri kasmış olduğundan çift civata ile kontra yapıp komple saplama cıvata ile birlikte söktüm ve o şekilde karbüratörü aldım.

3- Sökmüşken karbüratörü temizlemeden oimaz tabii? bunun içinde karbüratör çok kirli ve tıkanıklık olmadığından sprey şişeye benzin ve balata temizleyici koyarak, spreyi Stream moduna alıp karbüratöre güzelce sıktım. Bu esnada elinizle gaz teli mandalını çekerek kelebeklerin açılıp kapanmasını sağlayın. Sprey temizleyiciyi hem alttan hemde üstten bol bol sıkın, tüm deliklere benzin girişi , geri dönüş ağzı gibi her yerine sıkın. Ardından benzinin akması için iplik tüy vb bırakmayan bir kumaşa yatırın.

3- Gelelim külbütör kapağına, kapağına 3 sağ 3 solda olmak üzere 6 adet civatası mevcut. Bunları teker teker sökün. Külbütör kapağına giren karter havalandırma hortumu, gaz teli vb kapaktan ayırın. Ardından kapağı kaldırın. Boya işlemini yaparken emme manifolduna ve subaplar üzerine toz toprak kaçmaması için motoru bez ile örtün.

4- kapağı boyamadan önce güzelce temizleyin. Yine aynı sprey karışım ile temizleyin ve bezle silin. Ardından çok ince zımpara yapın ve boyayın. Ben polisan parlak siyah boya aldım. Polisan dan şaşmayin o kadar diyeyim. Akçalı fln alipta rezil olmayın. Boyama işi bitince kapağı güneş ama toz toprak olmayan bir yere kurumaya bırakın.

5- kapak kururken eski külbütör contasini dikkatlice çıkarın. Yapışmış erimiş yerler olabilir. Bende devri daim hizasında yakışmıştı. Tornavida yardımı ile kazıdım. Maket bıçağı yada keskin uçlu tornavida kullanmayın. Kılcal çizikler yağ kaçağına neden olabilir.

6- yeni contayi yerleştirmeden önce kapak yüzeyinde contanın geleceği yerleri silin , yağ kalmasın. Ardından yeni contayi koyun. Denk gelmezse acele etmeyin contayi çekiştirmeyin. Çıkarıp yönünü değiştirip deneyin elbet olacaktır. Eski contayi çıkarırken de pozisyonuna dikkat ederseniz kolaylık olur.

7- boyası kuruyan kapağı contanın üzerine oturtun. 6 adet pul ve somunu koyup el ile boşluğu alın. Sonra çapraz sıkın ama yine çok zorlamadan. En son hepsini yarım tur daha sıkın. İşlem tamam.

8- karbüratörü tekrar yerine koyarken yeni conta takımı alın. En alta gelen sert plastik gibi olan contanın emme manifolduna denk gelen yerine ben sıvı conta da sürdüm ilaveten.

[Resim: IMG_20170202_161630_2.jpg]

Resimler aşağıdadır. Resim çekecek kimse yoktu ve sigara molası dışında yağlı ve pis ellerime resimde çekemedim. Kusura bakmayın.

Hepinize kolay gelsin. Takıldığınız yer olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

Keyifli ve kazasız sürüşler..
[Resim: IMG_20170202_161747_2.jpg]

[Resim: IMG_20170202_161618_2.jpg]

[Resim: IMG_20170202_161637_2.jpg]

[Resim: IMG_20170202_161621_2.jpg]

[Resim: IMG_20170202_145445_2.jpg]

[Resim: IMG_20170202_161751_2.jpg]
Elinize saglik temiz is olmus.
Çok güzel olmuş eline sağlık yaz gelsin benimde aklımda var ama böyle çok farklı bir renge boyayacğım altın sarısı nos mavisi cırtlak yesil gibi inşallah. Bu külbütör kapağının üçgen kalın pulları satılıyor mu varmı piyasada. Gecen kendini usta sanan bi şahıs ayar yapıp takarken 3 tanesini eksik takmışta.
(03.02.2017, 01:56)Murat131.06 yazdı: [ -> ]Çok güzel olmuş eline sağlık yaz gelsin benimde aklımda var ama böyle çok farklı bir renge boyayacğım altın sarısı nos mavisi cırtlak yesil gibi inşallah. Bu külbütör kapağının üçgen kalın pulları satılıyor mu varmı piyasada. Gecen kendini usta sanan bi şahıs ayar yapıp takarken 3 tanesini eksik takmışta.

Evet satılıyor ünlü Otodim 2 lira gibi bir şeydi galiba tanesi. Bende cıvatalar dan biri de eksikti değiştirdim. Keşke hepsini değiştirseydim.

Metrik 6 cıvatalar ve paslanmaz alabilirsiniz.
çok güzel tertemiz olmuşta orası ısıınıyor atmıycak mı o boya abi veya attımı bilgilendirirsen bende yapıcam
elleine sağlık çok güzel iş ve anlatım yapmıssın :ok
(17.02.2017, 01:47)cedricce39 yazdı: [ -> ]çok güzel tertemiz olmuşta orası ısıınıyor atmıycak mı o boya abi veya attımı bilgilendirirsen bende yapıcam

Isınıyor ve yazın boya atabilir evet ama yinede uzun süre götürür o boya. Bir sonrakinde kapağı hafif ısıtıp ısıya dayanıklı boya atacağım.
Sayfalar: 1 2