Tofas Team

Tam Versiyon: LPG tankı 15 yıl geçerli mi?
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
arkadaşlar LPG tankını kullanma süresinin 15 yıla çıkarıldığına dair googlede 26 Ekim 2016 tarihli bazı haberler var. devlet bakanı Faruk Özlü'nün açıklamalarına yer verilmiş. ancak TUVTÜRK sitesinde böyle bir bilgiye rastlayamadım. konu hakkında bilgisi olan var mı?
Daha geçerli olmadı kardeşim degiştircen mecburen boşa gitme tüve
hmm sağol kardeş. resmi gazetede yayınlanmış kanun. pdf olarak indirdim ama ''tank kullanma 15 yıl'' gibi bir ibare göremedim.
Kayınbiraderimin doğan bugün vizeye takıldı geçemedi. 11 yıllık tank olduğu için. O haber boş haber kardeşim. Söylenti ile kaldı. Resmiyette yok.
Henüz kanuna geçmedi ve bildiğim kadarıyla yeni takılan tanklar 15 yıl süre olacak diye biliyorum
Bu tankın ve tüp beyninin tarihini nereden öğrenebiliriz arkadaşlar üzerindeki yazılar silik benim, ve tüp tankı çok eski duruyor
Ay ve yıl olarak üretim tarihi yazar. Dikkatli bakarsan okunabilir. Bendekinde 11/2006 yazıyordu.
(11.01.2017, 03:02)yigitasker yazdı: [ -> ]Bu tankın ve tüp beyninin tarihini nereden öğrenebiliriz arkadaşlar üzerindeki yazılar silik benim, ve tüp tankı çok eski duruyor

eğer tankın benimki gibi çok eskiyse şamandıranın altında çıta benzeri bir demir olur. onun üzerinde 06 / 05 gibi bir tarih yazar. yıl kısmı dört haneli olmadığı için tuvturk de problem çıkabilir. mesela bnd dört yıl önceki muayenede sorun olmuştu, montaj tespit raporunu göstermiştim. ama iki yıl önceki muayenede sorun olmamıştı.