Tofas Team

Tam Versiyon: şahin sersem çalışma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Cümleten selamünaleyküm arkadaşlar.
Araca yeni takılan lpg sisteminin ayarının yapılabilmesi için sarsıntının halledilmesi gerektiğini söylediler. Az önce subap ayarı yapıldı. Aşırı sıkıymış halloldu. Sabahleyin buji kablosu, distribütör kapağı ve tevzi makarasını değişirdim. Şuanki sıkıntı rolenti de motorun darbeli çalışması. 5 sn normal çalışıyor 2 sn dalgalanıyor ve akü lambası göz kırpıyor. Yüksek devirde tam bir canavar oldu ama rolenti çok canımı sıkıyor. Platin yan basmış. Yarın platin meksefe değiştireceğm. Kısmetse. Ateşleme de birtek bobin kaldı. Onuda mı değiştireceğim. Yardım edebilir misiniz arkadaşlar..
Bobine gerek yok platin meksefe değişimi yaptır
Sağol ustam. Nisan gibi eksantrikle birlikte o da değişmişti. Ama yan basınca ayar kaçmış sanırım. Platinin bastığı yerdeki karşılığını milimlik oynatınca tüfek gibi patlatıyor.. Ateşleme şuan canavar oldu. İlk darbede alıyor. Sıcak soğuk fark etmiyor. Kesin çözüm olacağını bilsem masraftan kaçmayacağım.
Parçalar değişti bobin hariç. Ama yine sarsıntı devam ediyordu. Bujilerin ağzını fazla kapattığımı farkettim. Biraz açınca herşey normale döndü. Yarın ilk gaz ayarı için gazcıya gidip ayarı yaptırdıkmı sanırım denk olur. Bilgi amaçlı yazdım.