Tofas Team

Tam Versiyon: 92 Doğan SL benzinde düzensiz çalışma ve stop etme sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Değerli arkadaşlar babamın 92 Doğan SL si benzinde randımansız çalışıyor.

Benzine alınca gaz verilmezse stop ediyor, motor sıcakken de durum aynı, lpg de böyle bir sorun yok, geçen yaz subaplar değişti, subap ayarı normal.

Motor tempra motoru,

Yardımcı olursanız sevinirim.
bi motorcuya gidicksin karbüratörden ayar yapacak hepsi bu bence sorunun falcon arkadaşım belki yardımcı olur görürse karbüratörde ayar vidaları var kolay gelsin
Çok fazla gazda kullanıldıysa zamanla benzin pompasında kirlenme olabiliyor temzilenmesi lazım. Bizim arabalar çok fazla gazda kullanılmamalı arada benzinde kullanmak lazım.
Karbüratörcü ayar çekecek hepsi bu ama lpg içinde tekrar ayarlanması lazım
İlginize teşekkürler.

Karbüratör ayarıyla ya da benzin pompasıyla ilgili bir durum değil arkadaşlar, pompa yeterli basınçta basamasa üst devirlerde yetersiz gelmezmi?
Karbüratörü de gaz ve benzine göre mümkün olduğunca ayarlattık sözde ama durum bu Frown
Usta rolanti fişi v.s. gibi birşeylerden bahsetmiş babama...
Rölanti müşürüdür o zaman sorun 20tl birşey
Abi aynı sorunu 1 ay olmadı bende yaşadım, hatta konum "çözümlenmiş motor sorunları" forumunda "benzinde stop ediyor" başlığında Smile Karbüratörün motordan taraftaki yanında filtre kapağının hemen altında " hava ayar vidası" var. o vida gevşemiş ve yerinden düşmüş. Lpg de hiç bir sorun yok ama benzine geçince çalışıyor ama gazdan ayağını çektiğin anda stop ediyordu. O vidayı aldık ve memeleri temizleyince hiçbir sorunum kalmadı. Büyük ihtimalle sizinkide aynı sorundur bi kontrol ettirmenizde fayda var.
Rölanti motoru ve hava ayar vidasına bakacağım arkadaşlar, ilginiz için teşekkür ederim Wink
arkadaşım kuvvetle ihtimal karbüratör içindeki şamandıran arızalı başıma geldi ordan biliyorum.. Onun için benzinde boğuluyor..
rölanti müşürü tam açamıyordur.değişmeside gerekmez. sökülüp ucundaki pim bir yan keskiyle kesilip geri takılırsa hiçbir sıkıntısı kalmaz.
Sayfalar: 1 2