Tofas Team

Tam Versiyon: Contası yanık ( Yagı suya karıştıran araç nasıl anlaşılır )
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aracımda su eksiltme Yok denecek kadar az ... Sadece 1 ayda Yedek su deposuna kücük pet şişenin yarısı kadar ekliyorum desem yeridir ... Contası yanık yada sızdıran Dogan slx i anlamanın kesin bi yolu yokmudur ? Teşekkürler Hayırlı akşamlar .
Suyu yağa karıştırıyorsa karışma miktarına göre yağ koyu veya açık köpüklü renk olur. Egzozdan çok fazla buhar atıyorsa yanma odasına su iniyordur. Sabahları çalıştırınca bir süre patırtılı şekilde çalışır. Yedek su deposundan kabarcık çıkabilir. Motor kapağında da köpük birikir.


[Resim: r_Z2pnmsdfsdf.jpg]
Ustam düz motorda kontrol yapıyoruz ama slx de geçerli olurmu bilmem. Arabayı çalıştırınca silindir kapağının üzerine yavaşça kısım kısım su döküyoruz. Contada patlak yada yanık varsa motor sesi dizele dönüyor. Yedek depodan su atma sadece eksilme ile olmuyor diye biliyorum. Basınç fazla olunca yedekten de su atabiliyor.
Yazında belirtiyorsun yinede su eklediğinde göre su eksiltmesi var kaçak yoktur suyu pistonlara veriyordur o yüzden contada %100 hasar var.
Aracın radyatör kapağını açın (motor sıcaksa dikkatli açın) suyu gözle görebileceğin kadar tamamla araca gaz ver suyu taşırıyorsa contan yanmıştır yada çürümüştür.Veya yedek su deposunda yağ tanecikleri görürsen yine conta yanmıştır.
bu bnm arabada 16 yıl boyunca 2 defa başıma geldi. yedek depoyu 10 km lik yolda iki kez doldurmuştum. yani su çok çabuk eksiliyordu. ilk çalıştırdığında parıltılı çalışırdı. yağ çubuğundaki görüntü boza gibiydi. sn bir ay boyunca küçük şişenin yarısı kadar diyorsun. conta yanığına benzemiyor bence.
(01.01.2017, 21:32)dyanlan yazdı: [ -> ]Aracımda su eksiltme Yok denecek kadar az ... Sadece 1 ayda Yedek su deposuna kücük pet şişenin yarısı kadar ekliyorum desem yeridir ... Contası yanık yada sızdıran Dogan slx i anlamanın kesin bi yolu yokmudur ? Teşekkürler Hayırlı akşamlar .

kardesım sen aracın sabah calısmasından gıdısınden hararet gostergesınden rolantıde nasıl calıstıgından radyator borularının yumusakmı sertmı oldugundan bılgı versen daha sahlıklı olur.

bu arada arkadaslar her su eksılten arac conta yakmıs anlamına gelmez once once murata sordugum soruların cevabını aldıktan sonra az cok karara varabılırız. Wink Wink Wink
8ende köpürme var ama
motor sogukken yapıyo baska yok su eksiltme tapadan degişicek bazen sabahları patırtılı çalısıp kendine geliyo 2sene oldu conta degişeli
Arkadaslar bende 91 model kartal var araba isininca ranyator kapagindan buhar cikiyo nedendir