Tofas Team

Tam Versiyon: Tavan saati
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
(10.01.2017, 16:24)Falcon417 yazdı: [ -> ]O zaman ayrıyeten kablo çek sağ ön direkten tavana kontaklı + olsun kontak açınca yansın

Acaba bilmediğimiz bir yerde role falan plma ihtimali varmı.
Böyle şeylerde röle olmaz var bir terslik bir yerde ama bulması seni biraz uğraştıracak sanırım
Selamünaleyküm, kardeşim senin sorunun sigorta kusutunda,kablolarda felan değil.Elektronik işi yaptığım için biliyorum.Tavan saatinin içinde elektronik kart var.Yazdıklarına bakılırsa zaten açıp bakmışsın.Kart üzerinde dirençlerin yanında p-n-p bölücü transistör bulunmaktadır.(SİYAH YARIM SİLİNDİR ŞEKLİNDE ÜÇ BACAKLI BİR ELEMAN)Yüksek ihtimal o parça arızalanmıştır.Kontağı açtığın zaman ampüle enerji gider ve ampül yanar ,kontak açık iken parkları yaktığın zaman ,transistör kontaktan gelen enerjiyi keser ve parklardan gelen enerjiye yol verir.Transistör olmaz ise enerji çakışması olur.Senin tavan saatindeki transistör patlak onu değiştirmen veya değiştirtmen gerekir.Tekrardan saat almana hiç gerek yok. Bozulan parça 25kr. 

[Resim: transistor.gif]
TRANSİSTÖR
Çin malı saat alıp taktım tekrar aynı sorunu yaşadım yine ampul çalışmadı hatta soketleri farklı olduğu için eski saatin soketini yeni saate monte edip taktım yaklaşık 30 saniye sonra saatin ve ampulün şase kabloları birbirine yapışık halde resmen yanmadan eriyip aktı. Araba yanacak diye ödüm koptu. :sad
Saatin artı ve eksisini normal şekilde bağladım yalnız ampulün şasesini iptal edip sadece artısını arabaya girdim. Zaten iki şasede tek noktadan verilmiş saatte. Kablolarda ısınmada olmadı şuanda da herhangi bi sorun görünmüyor yalnız kontak açıkken değilde park açılınca yanıyor lambası.
Bu şekilde herhangi bi sıkıntı doğururmu endişeliyim doğrusu.

(11.01.2017, 21:41)Mustafa0638 yazdı: [ -> ]Selamünaleyküm, kardeşim senin sorunun sigorta kusutunda,kablolarda felan değil.Elektronik işi yaptığım için biliyorum.Tavan saatinin içinde elektronik kart var.Yazdıklarına bakılırsa zaten açıp bakmışsın.Kart üzerinde dirençlerin yanında p-n-p bölücü transistör bulunmaktadır.(SİYAH YARIM SİLİNDİR ŞEKLİNDE ÜÇ BACAKLI BİR ELEMAN)Yüksek ihtimal o parça arızalanmıştır.Kontağı açtığın zaman ampüle enerji gider ve ampül yanar ,kontak açık iken parkları yaktığın zaman ,transistör kontaktan gelen enerjiyi keser ve parklardan gelen enerjiye yol verir.Transistör olmaz ise enerji çakışması olur.Senin tavan saatindeki transistör patlak onu değiştirmen veya değiştirtmen gerekir.Tekrardan saat almana hiç gerek yok. Bozulan parça 25kr. 

[Resim: transistor.gif]
TRANSİSTÖR
Ve aleykümselam üstadım
Bu şekilde sorun olacağını sanmıyorum.Ampülün şasesini iptal ettiysen ampül nasıl yanıyor o kısmını anlayamadım.
(13.01.2017, 14:53)Mustafa0638 yazdı: [ -> ]Bu şekilde sorun olacağını sanmıyorum.Ampülün şasesini iptal ettiysen ampül nasıl yanıyor o kısmını anlayamadım.

Saat ve ampulün şasesi tek noktadan alınmış iki kablodan ibaret şasenin ikisi ağır geldi galiba kablolar eridi.
Sayfalar: 1 2