Tofas Team

Tam Versiyon: bujide yamulma
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamünaleyküm Tofaş team ailesi.

Aracım 91 şahin geçen hafta tekleme sorunuyla karşılaştım. Bujileri kontrol ettim 4.bujinin tırnak ve göbeğindeki milin aynı yönde eğrildiğini gördüm. Sanki darbe almış gibi yamulmuş ve zedelenmiş. Bujileri değiştirdim tekleme sorunu halloldu ama yine 4.bujinin takıldığı yataktan dışarıya yağ kaçırıyor. Bujiyi yine soktum baktım tırnak yine göbeğe doğru kapanmış sanki bilerek yapılmış gibi. Sebebini araştırıyorum hala bulamadım. Pistonmu vuruyor subaplar mı vuruyor bilemedim. Yardımınıza ihtiyacım var ne yapılabilir. Teşekkürler..
Babamgil eski skodalarda buji yaglanmasin diye yüzük atip bujiyi biraz geri cekiyorlarmis bu isine yarayabilir. Tabi bu islemden once neden yamuldugunu arastirmak lazim.
? güzel fikir ama havalar malum.. Ateşlemeyi uzatırsak aküye de geçmiş olsun demezmiyiz. Asıl korkum sekman yada başka bir parça kırması. Bu arada bujilerde yağlanma yok. Ama 4. Bujinin takıldığı çanakta sızıntı yağ var. Egzantrik milini değiştirdiğimizde kapakçı silindir kapağının sonda olduğunu söyledi ve kapağı traşlamadı.. Cevabınız için teşekkür ederim..
Ayni sizinti bende de var
Ucuz yollu kapak bulsam alıp takasım var. Ama gelgelelim çıkmacılar dahil min. 350 tl istiyor. Anca tarlada bahçede yatan bir hurda Tofaş bulursak üst kapağı için pazarlık yapalım. Bu sorunu çözersek iyi olacak. İnsanın içinde kuşku oluyor. Ha şimdi kilitledi kilitleyecek diye.