Tofas Team

Tam Versiyon: Karbüratör kelebeği takılı kalıyor
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Herkese merhaba
Aracım 94 slx bugün arabamı çalıştırdığımda gaz yememe tekleme ve çok yavaş gitme gibi sıkıntılar oluştu lpg ustama gittim ayarlarla uğraştı fakat değişen bişey olmadı sonra hava filtre kutusunu açtı ve araca önden baktığınızda solda kalan karbüratör kelebeğinin takılı kaldığını söyledi.Parmağıyla bastırıp açtı ve arabam normale döndü.Aarabmla işlerimi hallettikten sonra park ettim akşam oldugunda tekrar bindim araba yine aynı şeyleri yapmaya başladı ustanın yaptığı gibi kelebeği elimle bastırıp açtım.Sonra gaz verdiğimde kilitli kelebek çalışmaya başladı gaz verince kapanıyor.Kelebeğe wd40 t-yada balata spreyi falan sıksam nasıl olur.Karbüratör temizliğine ayırabileceğim param yok kendi çabalarımla halledebilir miyim?
Şunu bir dene baya kurum yapmış temizler diye düşünüyorum
[Resim: 586111350002_karburator_t.jpg]
O kelebek jikle kelebeği. Aynı sorun bende de mevcut aynı model aracım .soğukta jikleyi kullanınca kapamak için elle alttan teli çekiyorum. Jikle teli değişmesi lazım. Winkçünkü jikleyi kapatırken eğilip tam kapatmıyor ve dediğiniz problemleri yaratıyor.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevaplarınız için teşekkürler.Bugun pas sökücü sprey aldım kelebeğin olduğu yere sıktım.Hazır eilme geçmişken menteşeler, kapı mekanizmaları, koltuk kızakları vs. baya yerlere sıktım.Spreyin nasıl bi etki yapacağını bilmediğim için arabayı çalıştırmadım.Elimle kelebeği biraz hareket ettirdim şıkır şıkır çalışıyordu umarım düzelmiştir.
Arkadaşlar merhaba buna benzer bir sorun da bende var jikleyi çekiyorum tel çalışıyor rölanti yükseliyor fakat jikle telini geri kapattığımda karburatordeki kelebek takılı kaliyor mecburen elimle düzeltiyorum sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim