Tofas Team

Tam Versiyon: Arka cam rezitans sorunu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Selamun aleyküm. Arkadaşlar benim sorunum arka cam ısıtmayı açınca röle devreye giriyor çıt diye. göstergelerde  ışık yanmıyor ve çalışmıyor, röleyi veya sigortasını çıkarp takınca çalışıyor. sigorta röle panom (mako) yeni sorun nerde bilen varsa yardımcı olabilirmi?
Röleyi bir üstündeki uzun far rölesiyle yer değiştirip test etmeyi deneyebilirsin sorun geçerse yeni bir röle alırsın
röleyi değiştirerek denedim  olmadı yeni röle aldım yine aynı. arka cam rezitansında hasar olabilirmi hasar olaması durumunda kablo uclarına gelen elektirikleri kontrol edicem. Veya varsayalım cam reziansı arızalı düğmeye bastık  ısıtmasa bile göstergede ışığı yanması gerekmiyormu.
Göstergedeki ışık, sigorta kutusunun arkasında sarı bi kablo var tek fişli o çıkıksa yanmaz. Ama ışık yanmasada yinede çalışması lazım.
(02.12.2016, 20:07)geforcemx yazdı: [ -> ]Göstergedeki ışık, sigorta kutusunun arkasında sarı bi kablo var tek fişli o çıkıksa yanmaz. Ama ışık yanmasada yinede çalışması lazım.

Bugün elektirkçiye danıştım oda sigorta kutusu olabileceğini söyedi en yüksek elektiriği rezitasn çektiği için en ufak kaçak kopuk frekansta çalısmaz dedi. sitem çalışıyor lakin siorta veya röleyi çıkarıp takınca ilk kontagı açınca düğmesine basınca çalışmıyor,Sigortaı veya rölesini çıkarıp takınca çalısor. artık mantıklı olan sigorta kutusu kaldı. değiştirip deneyeceğim
Bugün sigorta kutusunu söktüm icini actım balata spreyi ile temizledim. Ve sigorta kutusuna gelen siyah renkte kalın fiş + kablo bunun ucunu pense ile daralttım topladım sorun düzeldi.