Tofas Team

Tam Versiyon: Elektrik Çarpması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
İyi akşamlar. Bir süredir arabadan inip kapıyı kapatırken elektrik çarpıyor. Bazen ateş filan çıkıyor o derece. Arabanın sadece sol ön kapısında oluyor. Başka yerlerde olmuyor. Bir kaç gün önce de arabayla kasisten sert geçince teyp kapandı. Çektim yerinden çıkardım. Siyah şase kablosunun ucu bi yere bağlı değildi, öyle boşta duruyormuş. Başka zaman bi yere bağlıydı da daha sonradan mı boşa çıktı bilmiyorum. Bu arada teyp kontağa bağlı değil. Arabanın içinde oturup indikten sonra da elektrik çarpıyor. Kendimce şunu düşündüm. Şase kablosunun ucu boştaysa bi yere temas edip elektrik çarpmasına neden olabilir mi? Ya da bu başka neden kaynaklanabilir. O kapıda sadece merkezi kilit motoru ve kapı hoparlörü var.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aynısı bendede oluyor benim tesisatta bi sıkıntı yok ki; zaten şase artıya değiyor olsaydı bi yerlerden sigorta attırırdı. Büyük ihtimalle teybin eksisi kasisten sonra çıkmıştır.
Çarpma olayına gelince kazağından falan koltukta sürtünme ile statik elektrik meydana geliyordur, aracından inerken şaseye değince elektrik atlama yapıyordur. Özellikle yün kazaklarda bu olay çok olur.
Teyipten çıkıp tesisattan kapıya geliyo olabilir ates çıkmasina gelince cok buyuk akim geciyo demekki elektrikciye goturup teyp aksamina baktir siyah kablo sase kablosu bi yere deymesi lazim ama kapiya kadar da gelmez 220 volt var sanki arabada okadar atmamasi lazim.
Üzerimdeki şişme montu filan çıkardım denedim yine sonuç aynı. Artık kapıyı kapatırken korkuyorum Smile teybi soketten söktüm ama dediğim gibi kontağa bağlı olmadığı için hala şase aktif olabilir diye düşündüm. Yarın bi sigortasını söküp denerim bakalım oradan mı değil mi.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ne yaparsan yap kişinin kendisinden kaynaklanan bişey aslında aynı araca binen bi başka kişiyi çarpmayabilir.
(28.11.2016, 22:42)mhmt gldr yazdı: [ -> ]Ne yaparsan yap kişinin kendisinden kaynaklanan bişey aslında aynı araca binen bi başka kişiyi çarpmayabilir.

katılıyorum statik elektrik durumu
Bizden kaynaklı malesef bende de var arabadan indikten sonra bazen ayağımla kapatıyorum kapıyı napim Big Grin
Akünün kutup başlarında koruma olması gerek ayrıca ondan da yapabilir benim ekside yok şuan belkide ondan yapıyor ama umursamıyorum işte
Sormayın bazen işe araba ile gidiyorum işyerine kadar bi göz kapalı tam arabadan inecem bi çarpma tüm uyku hali birden kayboluyor. Big Grin
Aslında bi çözüm var, kapı döşemesini bakır plakadan yapacağım han kapısı gibi kabartmalı daha sonra egsozdanda zincir ile toprağa fiziksel irtibat sağlayacağım başka çözüm yolu yok gibi görünüyor. Wink
Eldivenle kullan bence arabanın döşemesini elleme Big Grin
Her eldiven olmaz işte Soyle Bisey Olmasi Lazim.
OG eldiveni Big Grin

[Resim: 4097_buyuk.jpg]

image hosting
Sayfalar: 1 2 3