Tofas Team

Tam Versiyon: Orijinal fabrika çıkış doğan hakkında
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aklımda hep bir soru işareti kaldı uzun zamandır bakıyorum hatta babamla iyi iddastim söyle soyleyim orijinal fabrika çıkışlı t stop doğan murat 131 var mi yuvarlak farli şahin var badem far var doğan murat gören bilen var mi olanlar sonradan mi oluyor ?

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
murat 131 doğan ilk yuvarlak farla çıkdı sonra büyük kare tip olanla değişti hatta bu fotoğrafla daha iyi anlaşılır ozamanki kartalve şahin bademdi ama doğan yuvarlaktı

[Resim: Murat_131_1.jpg]

image upload
çift farlı t stoplu 131 doğanlar var, 1982de üretime girdi. Kaç modele kadar çift farlı t stoplu bilemiyorum ama. Hatta bi aralar tamponlara kadar orjinal boyasızına denk geldim 4 bine alacaktım aksilik oldu elimden kaçırdım


[Resim: 3469_3363.jpg]
[Resim: Jq73bj.jpg]
1981 yılı sonunda üretimine geçilip 83 başında bildiğimiz 131doğan modeli ile makyajlanmıştır (far-panjur-arka-stop-tampon-iç trimler olarak)
İlk çıkan serinin özellikle dış olmak üzere çoğu parçası italyadan getirtilmiştir panjuru ve tamponları italyan mirafiori special modelinindir. Yürüyen aksamlarındada ithal parçalar olduğu söylenmekte. 82yılı sonlarına doğru dış trimlerde yerliye geçilmiş, panjuru italyan mirafiori special yerine bildiğimiz çift far plastik şahin panjuru kullanılmıştır. Arka stopları bildiğimiz t-stoplardan farkı nikelaj değil siyah zemindir.
Ayrıca ilk 5 ileri vites, metalik boya, rezistanslı arka cam, 1600motor ve devir saatli gösterge bu araçta çıkmıştır.