Tofas Team

Tam Versiyon: Tuhaf adlandıramadığım bi ses YARDIM..
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Beyler aracın şanzıman kulağı gidikti. Bir müddet böyle gezdim. Geçen gün debraja bastım çalıştırınca aracı tak tak tak yatak sesine benzer ses geldi hissedilir derecede debriyajdan çekince gitti ses. Ara sıra yapıyordu şimdi çoğaldı. Şanzıman çatalından şanzımanı az kaldırınca yukarı elinle sesi kesiyor bırakınca tak tak vurmaya başlıyor. Ara sıra bi yapıyo bi yapmıyo. Yatak sesi gibi aynı. Sizce ne olabilir.
Eksozun gövdeye çok yaklaşmıştır onun sesidir eksozun şanzıman bağlantısı falan eğilmişte olabilir
Değerlendiricem yarın abi. Bi tamirci debriyaj bilyasi dedi bugün.
Abi ses çoğaldı araba yatan araba yüksek devirlerde yatak sesi geliyo yağı tam herşeyi tam. Tamirciye vermiştim sentesini falan yapmışlardı disbritör değişti. Sübop ayarını hep kendim yaparım slx gibi şıkır şıkır çalışır yine yaptım bugün ama bu sefer deli gibi subap sesi gelio yüksek devirlerde yatak sesi geliyor. Gidişi orta derece sente kayma ihtimali var mı ?
Şanzıman çatalını elinde yukarı bastırınca düzeliyorsa şanzımandadır sorun motordan niye süpheleniyorsun ?
Bendede debriyajdan ayagımı cekince cik cik cik cik gibi bi ses cıkıyordu aracı kanala çektim debriyaj çatalını elimde yukarı kaldırınca sesin gittiğini farkettim çatalı yukarda tutmak için bi çözüm üretmiştim o sesten öyle kurtulmuştum.
Daha motoru yapalı üç ay oldu yatak vurduğu için komple rektefiye yedi. Yatak sesi geliyor bariz sanki. Yüksek devirlerde yürüyüşü değişti. 1 de bayır aşağı sıkıyorum vurmuyor. Düz yolda vuruyorum ses geliyor. Şanzıman kulağına veriyorum artık aklımı iyi düşünmeye çalışıyorum.
Karter koruma demirlerine baktın mı hiç kartere değiyor mu ?
Karter koruma yok abi araçta

Sente kaymasında yaşanıyormu bu sesler abi patırtı yok araçta gidişi de iyi sayılmaz.
Motordan önce kulağı bi değiştirip bi bakın. Halihazırda mevcut olan sorunları giderdikten sonra motordan şüphelenmek daha mantıklı olur. Sente kaçarsa patırtı yapar araba bide ilk çalıştırmada zor çalışır ama dediğiniz sesin senteyle alakası yok.
O zaman fatihin dediklerini dikkate al
Sayfalar: 1 2