Tofas Team

Tam Versiyon: clay bar(kil) ile temizlik
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
evet arkadaşlar clay bar yani kil ile temizlik konusunu anlatıcam.2 gun once iş yerimin ordaki fabrika bacaları boyandığından dolayı rüzgar boyayı uçurmuş ve benim aracım dahil yaklaşık 20 araç boya serpmesine maruz kalmıştır.kullanılan boyanın metal boyası olduğunu öğrendik.ghostrider nickli Cihan arkadaşımızla tüm boyacıları gezdik.akrilik-sentetik-selülozik-süper tiner,mazot,pasta,cila denememize rağmen hiç bi şekilde boyalar çıkmadı.daha sonra cihanın autowax da bulduğu bi tanıdığı sayesinde clay bar yani kil ile temizlik yöntemiyle tanıştım.bu konuda biraz bilgi vermeye çalışıcam.
fiyatına göre yaptığı iş paha biçilmez.bildiğimiz oyun hamuru şeklinde bi madde.25 gramı bi araca yetiyor ve 6 ayda bir yapılması tavsiye ediliyor.eğer aracınızın üzerinde elinizi gezdirdiğinizde elinize pütürler pürüzler geliyorsa zamanınız gelmiştir demektir.eger pasta işleminden önce kil temizliği yapılmazsa o kirler polisaj makinesiyle aracınızda çiziklere ve harelere sebep olabilir.
[Resim: cleanclaybar1.jpg]
isterseniz bu işi amatör olarak siz de yapabilirsiniz ya da profesyonel olarak yaptırabilirsiniz.benim aracımda boya serpmesi yogun oldugundan dolayı biz yaptırmaya karar verdik.kil temizliği+boya koruma+motor temizliği 80 tl ye anlaştık.eğer siz yapmak isterseniz önce kil elinizde yassı hale getirilir sonra fısfısın içine sıvı sabun+su veya cila+su karışımı yapılarak kaportaya püskürtülür.hamur fazla bastırmadan aracın kaportasına sürülür.verniğe bulaşan kirler boya üzerindeki inatçı lekeler, çizikler içindeki pislikler, tuz, katran, balata tozu, böcek kalıntısı, ağaç salgısı temizleniyor.bu kirler pasta ve cilayla kesinlikle cıkmaz.kili internette bulmanız cok kolay.25 gr ı bi araca yeterli geliyor.bu uygulamayı camlara boyaya jantlarınıza yapabilirsiniz.burada önemli olan nokta ''yere düşen kil hamuru asla tekrar kullanılmaz.''her yapılan panelden sonra hamur yogurulur ve tekrar temiz bi yuzey elde edilir.
[Resim: claybar2.jpg]
4 kıvamda bulunmaktadır.
Ultra fine:Polisaj gerektirmeye boyaya,yani wax tazelemesi yapılacak araca uygulanır.Boyayı çizmez,ardında çiziksiz bir finish bırakır.
Fine: kil aracın üzerine sıçrayan ufak tefek zift lekeleri varsa,çok ince reçineler varsa kullanılır,ardında çizik bırakmaz.
Medium :kil orta sertlik sayılır.Yine ardından polisaja gerek duyulmaz çoğu zaman.Daha çok büyük rçineler,sıçrayan fazla zift gibi şeyler için kullanılır.
Agressive ise en sert ve en tehlikeli kildir.Boyaya sıçrayan boya vs için kullanılır ve ardından polisaj gerektirir.Çünkü yüzeyi çizer...
eger bu uygulamayı siz yapacaksanız kesinlikle fine modelini tavsiye ederim.diğer kıvamların aracta çizik bırakması muhtemeldir.
videoda ekliyorum daha iyi anlaşılması için.arac cıkınca resimlerini de buraya ekliycem.umarım faydalı bi paylaşım olmuştur.
http://www.youtube.com/watch?v=yfEfLGL59GI
http://www.youtube.com/watch?v=ZcZRj509Ir8&feature=related

Umut abi çok ilgimi çekti bu. Adamın yaptığı gibi benim arabayada elini sürtünce veya silmek için bez sürtünce çok rahatsız edici bir sürtünme sesi gelmeye başladı, kullansam yararı olurmu? Artı bu sadece temizleyici bir ürün mü yoksa koruyucu özelliğide varmı? Bunu yapsam pasta cilaya gerek kalırmı, benim arabamda leke olmadığı için direk pasta cilaya mı baş vurayım ? Biraz uzun bir soru oldu kusura bakma abi Smile
eğer elini sürttüğünde o sesi duyuyorsan kesinlikle tavsiye ederim.ben dun aracı gosterirken kendi gozumle de gordum zaten olayı.bu sadece temizleyici bi ürün koruyucu özelliği yok.çizikleri çıkarmaz.sadece arac uzerindeki pürüzler,lekeler,kuş pislik lekesi,hareler ve endustriyel lekelerde işe yarıyor.eger sen yapıcaksan bahsettiğim gibi ince kil kullanırsan ki mutlaka onu kullan sadece cila yapabilirsiz.zaten profesyonel arac bakım merkezleri wax ve cila uygulamalarından önce bu kil işlemi yapılıyor ki arac uzerinde pürüz kalmasın.bence pasta işine de girme aracın verniğinden yiyeceğin için seni memnun etmeyebilir.ama tavsiye ediyorum bu olayı.umarım yardımcı olmuşumdur.
İlk defa duydum ve oldukca ılgınc bır bılgı.Teşekkür ederim Umut Bey...Blush
rica ederim Ali bey Blush biraz önce aldım arabayı tüm boya izleri silinmiş ve elimi kaportaya sürttüğümde pürüzsüz bi yüzey oluşmuş.
(07.08.2011, 15:53)umuttuner yazdı: [ -> ]rica ederim Ali bey Blush biraz önce aldım arabayı tüm boya izleri silinmiş ve elimi kaportaya sürttüğümde pürüzsüz bi yüzey oluşmuş.

Abi ama söyle kalıtelı kalıtelı resımlerını goremedık haa...Haberın olsun.
ya sorma ceple cektiğim için oyle.bi foto makinesi bulursam inşallah yapıcam.kendimde de hiç resim yok kaliteli.
abi söleseydin bana getirirdim gelirken makineyi ya 14 mp var bende vala darıldımSmile biz o canım cihazı niye aldık
Cihan en kısa zamanda tekrar görüşelim.valla hiç aklıma gelmedi.
Anladım abi teşekkür ederim. Allah a şükür elimden geldiğince bakmaya çalıştım boyasına, bir iki yerinde tırnak kadar çizik dışında bi çiziği yok, tavanının biryerinde kuş pisliği lekesi kaldı. Bunlar dışında boyada pürüz yok. Yanlız bulaşık deterjanı üstündeki cilaya zarar vermiş olsa gerek o sesi çıkarıyor Smile Sırf onun için pasta attırmak ta istemedim. Bu ürünü araştıracam abi teşekkür ederim bilgin için Smile
Sayfalar: 1 2