Tofas Team

Tam Versiyon: Akünün Az Şarj Olması
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Merhabalar Arkadaşlar;
Geçen yıl aracımda bulunan Varta marka akünün ömrünü tamamlaması nedeniyle Mutlu akü ile değişimini yaptırdım.Bu olayın öncesinde de aracın aküyü tam şarj etmediği gerekçesi ile altenatörün bakımını da yaptırıp kömür,diyot vs parçalarını
değiştirdim.Birkaç gündür kapının önünde duran aracım bugün marş basmayınca arabayı iterek çalıştırdık.Akü test cihazı bağlandığında aracın aküyü hala az şarj ettiği söylendi.Bu durumda ne yapmalıyım ? Alternatörün bakımı yerine komple mi değiştirmek lazım. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
kablolar ve akünün kutup başları dinamoyu ve içindeki sarım kömürleri ve diyotları konnektörleri kontrol edin ve en son aracı ölçü aleti ile rolentide ölcün
Yazmış olduğunuz kısımları kontrol edip sonucu buraya tekrar yazacağım.
Arabayı elektrikçiye götürdüm ve herhangi bir şarj sorunu olmadığını söyledi.Umarım doğrudur.Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
Aküde bi sorun yoksa elektrik kaçağı olabilir aracta.
Aracın elektrik çeken bir yeri olmalı böyle bir problem yaşıyorsanız. Bagaj lambası gibi sürekli yanık kalan bir yeri olabilir
Aydınlatma gibi kısımları kontrol edeyim.Teşekkürler
Var ise bir adet avometre alın elinize artı eksi probları kutup başlarını değdirin stop halinde 12 volt göstermeli rolantide 14 volt olmalı bu 13.5 de olabilir biraz gaz verin oynama olacakmı voltajda sağlıklıysa olmamalı zeten bu şekilde birde kendi gözünüzle görün.
Hocam avometre var bende.Voltaj ölçümünü yapıp tekrardan bakayım.Ayrıca boşta ne kadar akım çektiğine de bakıp tekrar durumu değerlendireyim.Bu işlemleri yapıp buraya durumla ilgili tekrar yazarım.
Bugün avometre ile aracın aküsünün voltajını ölçtüm.Araç çalışmaz iken 12,26 V değerini gösteriyor.Çalıştırdığımda ise 14,30 V gösteriyor.Gaz verdiğimde ya da rölantide bu 14,30 V değeri değişmeden sabit halde duruyor. Bu değerlere göre şarj kısmında herhangi bir sorun yok diyebilir miyiz ?
Sayfalar: 1 2