Tofas Team

Tam Versiyon: Debriyaj ile elektirik problemi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Öncelikle herkese selamlar.Aracımda ilginç bir sorun ile karşılaştım.Debriyaja bastığım zaman veya hafif dokunduğum zaman aracın elektirik aksamında bir hareketlilik oluyor.Örneğin:Farlar veya parklar açık iken debriyaja basınca farlarda bir parlama meydana geliyor.Bu durum bütün elektirik aksamlarında aynı.Mesela Teyp sesi biraz fazla açıkken teyp açılıp kapanıyor ama debriyaja bastığım zaman bu sorun olmuyor.Dörtlü flaşörler normal çalışma şeklinden biraz düzensiz çalışıyor ama debriyaja basınca normal çalışıyor.Bu sorun araba rolantide`de aynı stop halindeyken`de aynı.Arabanın modeli 1992 model doğan L .Bu sorunu birkaç kişiye anlattım olmaz öyle şey dediler.Bu sorunu daha önce yaşayan varmı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Aleyküm selam pedalin yakınından kablo geciyordur ve pedala basınca bu kabloyu eziyor veya oynatiyordur. Bu yüzden ihmal etme düzgün bir elektrikciye en kısa zamanda kontrol ettirmekte yarar var.
Şanzuman ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Çünkü vites ile oynadığım zamanda aynı şey oluyor.
Kontak terminaline gelen 16mm² ya da daha az  kesitle gelen kablo oynama yapıyor olabilir.Yani bağlantı yerinden gevşemiş olabilir.
Bakmışken bu işlere aküden extra olacak şekilde kablo çekebilirsin.Bu aynı zamanda frene dokunduğunda gösterge lambalarının kısılmasını engeller.Onuda yapmışken km göstergesinin şasesini güçlendirebilirsin. Soketli bir kablo  var siyah renkli olanı ek yapıp gögüsün oraya irtibat yapabilirsin.

Bunları yaparsan ileride karşılacağın sorunların önüne geçmiş olursun.Böyle bir usta mantığı yok.Olmasını da kimse istemez.ÇÜnkü mantık git bir daha gel. Birdaha para alayımdır.
Eger şarj dinamon az şarj ediyorsa veya araban düşük rölantide calisiyorsa sen debriyaja bastıgında araba biraz da olsa yük ten kurtulacak ve rölanti 100-200 devir daha yükselecektir buda şarj dinamisunun daha fazla şarj etmesine sebep olup farları daha da canlandıracaktır.fakat arac stop halindeykende aynı seyleri yaptigini yazmışsınız.eger öyleyse debriyaj la bi alalası yoktur.bir de devir saatini 2000 2500 devirde sabit tutup oyle basın debriyaja aynı şey yine oluyorsa kablolarda bir sıkıntı vardır %100

LG-H500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Söylediklerin cok mantıklı fakat araba stop halinde bile aynı sorunu yapıyor.
Vites değilde vites konsolunu yokla bakalım yine aynı sorunu yapacak mı? Çakmaklık kablolarinda yada varsa emniyet kemeri ikaz kablosunda sorun olabilir :ok
Dediğini yaptım sorun olmuyor ayrıca arabada emniyet kemeri ikaz sistemi yok [Resim: smile.png].Ben bu soruna bir türlü çözüm bulamıyorum.Debriyaj ve vites ile oynayınca elektirik aksamında hareketlenme oluyor diyorum ustalara gülüyorlar olurmu öyle şey diye.Ama oluyor.Ha birde araç rolantide iken debriyaja basmassam farlar titriyor ama debriyaja basarsam normala dönüyor nasıl bir araba bu anlamadım.
(22.11.2016, 21:20)Mustafa0638 yazdı: [ -> ]Dediğini yaptım sorun olmuyor ayrıca arabada emniyet kemeri ikaz sistemi yok [Resim: smile.png].Ben bu soruna bir türlü çözüm bulamıyorum.Debriyaj ve vites ile oynayınca elektirik aksamında hareketlenme oluyor diyorum ustalara gülüyorlar olurmu öyle şey diye.Ama oluyor.Ha birde araç rolantide iken debriyaja basmassam farlar titriyor ama debriyaja basarsam normala dönüyor nasıl bir araba bu anlamadım.

kardeşim şase kablosunu ön panelde kontrol ettir . ayrıca kalem kalınlığında bir kablo ile aracın motoruna şase çek aküden sorunun düzelecek .
Rica etsek bi video çekip eklesen buraya merak ettim açıkçası Smile
Sayfalar: 1 2