Tofas Team

Tam Versiyon: Yakıt Tüketimi Bir Anda Değişti
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Aracım 10 lira ile 30 km tam dibine kadar bitene kadar gidiyor.Petrole zor giriyorum o derece (Gaz Aldığım Fiyat:2.76 yani 3,62 litre gaz ile 30 km. Bu da 1 km'de 0.12litreye denk geliyor) (Shell LPG)

Dün ipragaz(BPET)'den 20 lira aldım ve aracım 28 km gitti. Şuan 2500 deviri geçmiyor. ( LPG:2,72 yani 7,35 litre gaz ile gideceğim maksimum 38 km olsun)

Bu farkın sebebi nedir. Arabada lpg beyni KME. Sübap ayarı yeni yapıldı (40-45). Bakımlar yeni yapıldı.(yağ filtresi hava filtresi falan hepsi OPAR olarak değiştirildi). 

Bide araba Lpg az iken kesme yapıyor. Normalde arkadaşım arabası gaz biterken kendini kapatır ama benim araba gaz azaldıkça gaza yüklendiğimde 4500-5000 de takılı kalıyor. gaz biraz daha azalınca 3000-3500. Bu normal birşey mi ? Daha önce lpg'li araç kullanmadım. 

Sabahları arabayı ısıtmadan en azından hararet 50yi görmeden yola çıkmam.
Kardeş öncelikle gazı aldığın yer, hava ısısı, gidilen yoldaki şehir içi-dışı durumu kısa mesafemi gidiliyor uzun mesafemi vesaire herşey etkiler yakıtı, ilk 10 liralık yaptığın deneme doğru ancak ikinci denemen yanlış gazı bitir 20 liralık gaz daha at bitirene kadar git bakalım ne kadar gicedek ve aldığın gazı araç ilk marştan itibaren stop etmeden bitir öyle dene, stop et çalıştır soğu çalışır yaparsan doğru sonuç alamazsın araç ısınana kadar 2 katı yakar zaten yanıltır üzer seni 1 litre lpg ile en az 8km gitmen lazım bunu unutma Wink 
Diğer 2500 devir meselesini anlayamadım onu biraz daha açarsan yardımcı olmaya çalışırım ...
(18.11.2016, 00:37)yigitasker yazdı: [ -> ]Kardeş öncelikle gazı aldığın yer, hava ısısı, gidilen yoldaki şehir içi-dışı durumu kısa mesafemi gidiliyor uzun mesafemi vesaire herşey etkiler yakıtı, ilk 10 liralık yaptığın deneme doğru ancak ikinci denemen yanlış gazı bitir 20 liralık gaz daha at bitirene kadar git bakalım ne kadar gicedek ve aldığın gazı araç ilk marştan itibaren stop etmeden bitir öyle dene, stop et çalıştır soğu çalışır yaparsan doğru sonuç alamazsın araç ısınana kadar 2 katı yakar zaten yanıltır üzer seni 1 litre lpg ile en az 8km gitmen lazım bunu unutma [Resim: wink.png] 
Diğer 2500 devir meselesini anlayamadım onu biraz daha açarsan yardımcı olmaya çalışırım ...

Gazı artık shell'den alıyorum. Araba ile her gün 7 km işyerine gidiyorum. Okulda çalışıyorum ve iş yeri çıkışında da derse gidiyorum yaklaşık 500m falan orda gidiyorum yani günlük 15 km falan yapıyorum sadece iş ve okul için. Ocak gibi uzun yola (Ispartadan Kocaeliye memleketime) gidicem. O zaman deneyebilirim ancak. Bide her sabah mecburen gazda çalıştırıyorum. Karbüratör değiştirmem gerekli baya kurcalamışlar karbüratörü benzin çok fazla yakıyor. 20 lira ile 22-23 km zor gidiyorum. Arabada gaz azaldıkça sanki kesici varmış gibi 4500 devirde kalıyor dip gazda. Daha ileri gitmiyor ancak gaz pompalarsam 6000e çıkıyor ama tam gazda yine 4500e düşüyor. Normalde gaz biterken araba kendini kapatır ama benim araba gaz azaldıkça dip gazda gördüğü devir düşüyor. Mesela 10 liralık gaz aldık diyelim araba deviri sorunsuz 6000 falan çeviriyor daha fazla sıkıştırmıyorm da 10 km gittikten sonra o devir 5000de kalıyor diyelim. 20 km sonra 2500-3000 arasından yukarı çıkmıyor. 

Ev arkadaşımda da slx var. O böyle bir sıkıntı çıkarmıyor. Ne kadar gazı az olursa olsun araba kesmiyor. Sadece biterken araba kendini kapatıyor.
Gaz bitmeye yakın dip gazda kesilir araba horlar gitmez ama vitesi büyütür gaza az dokunursun araba gider,çok yapmışımdır böyle gaz bitmeye yakın petrole yetişirken ama sendeki aniden kesiliyorsa o işte bi sıkıntı var beyin problemli olabilir ani yakıt değişimlerinde de şüphemi çeker şahsen
(21.11.2016, 18:42)Falcon417 yazdı: [ -> ]Gaz bitmeye yakın dip gazda kesilir araba horlar gitmez ama vitesi büyütür gaza az dokunursun araba gider,çok yapmışımdır böyle gaz bitmeye yakın petrole yetişirken ama sendeki aniden kesiliyorsa o işte bi sıkıntı var beyin problemli olabilir ani yakıt değişimlerinde de şüphemi çeker şahsen

Gaz azaldığında araba kesme yapar orası normal onu biliyorum ama benimki ayrı birşey. Mesela normalde gazın bitmesine 3-5 km kala arabanın kesmesi gerekirken benm 20km gidebilecek gazım varken araba 4000i falan geçmiyor. Dip gaz yapınca gaz bitermiş gibi yığılıyor. Anlamış değilim KME gaz beyni var üzerinde. Hiç memnun değilim performansdan falan. Gaz ayarı yapan ustam ıspartanın en sağlam ustalarından biridir.  Galiba bize bi aldesa gaz beyni yolu gözüktü.