Tofas Team

Tam Versiyon: Doğan slx rolanti motoru montajı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
S.a arkadaşlar

Benim araban doğan slx. Motor soğukken çalıştırdığımda motor titremeli çalışıyor gazı sonuna kadar basmama rağmen gaz gelmiyor gibi boğuk bir ses ve çok sarsıntılı çalışıyor. Motor ısındıktan sonra sorun olmuyor. Bir arkadaşa sordum aracın rolanti motoru yok ondan yapıyor dedi. Rolanti motoru bende var montajı hakkında yardımcı olur musunuz. Şimdiden teşekkürler
rolantide araç nasıl çalışıyor tam olarak enjeksiyonlu sanırım aracınız, video atma imkanınız varsa öyle daha açıklayıcı bilgiler veririz.
Hocam araç rölantide normal çalışıyor. Sadece motor soğukken motoru sallantılı çalışıyor. Sanki ya ateşleme olmuyor veya yakıt gelmiyor gibi . Bide motoru çalıştırırken gaz vererek çalıştırıyorum 1 dakika sonra normale dönüyor. araç enjeksiyonlu. Rolanti motorunu taksam düzelir mi. Aracı aldığım arkadaş devir ibresi oynmasın diye sökmüş.
Rolanti motoru hakkında fikrim yok ama soğuk motorun tekleyerek çalışması normal otomatik jikle çalışmıyo sanırım ona baktırın sizin yerinize motor ısınana kadar gaz verecektir
arkadaşın dediği gibi otomatik jikle çalışmıyo olabilir ilk önce karbüratör sökülüp diyaframına bakılıcak orda bi problem yoksa manifold müşürü var ciklenin onu değiştirirsin yüksek ihtimal çözülür
Arkadaşlar araç enjeksiyonlu otomatil jikle muhabbeti yapmayalım Big Grin Enjeksiyonlu araçlarda rolanti motoru ve ısı sensörü bu görevi üstleniyor. 
[Resim: G_r_nt_2723.jpg]

free

image

hosting

Erdal Abi senin soruna gelince rolanti motoru şu ok ile gösterdiğim yerde ancak vidası alyan vida uyumlu, düz tornavida bulursan onunlada söker takarsın bir denemen lazım, eğer taktığında araç kendi kendine gaz verip bırakırsa arızalı deyip yeni rolanti motoru alma sök gitsin bu şekilde binmeye devam et tedavisi çok zor çünkü aklında bulunsun Wink Birde araç ısınınca rolantisi nasıl kaç bin devirde duruyor ?
ısı sensörleri falan biraz açabilir misn neyden kaynaklanır bu ? gaz vermeden calısmıyor benim aracımda normal mi ? birde ilk çalısınca gaz vermezsen stop ediyor sadece rolanti motoru değil de komple su sensörleri falan değişmeyi düşünüyorum 15 yıllık arac sonucta nerden başlamalıyım ? yiğit abi sen ie motorlarda baya ustasın bildiğim kadarıyla tecrübelerini paylasır mısın ? @yigitasker
Est. bende kendini geliştirmekte olan biriyim bu konuda tam usta sayılmam asla orası kesin Big Grin Bizim ie lerin ustası emin ol ki parmakla gösterilir bu ülkede her neyse, rolanti sensörü, ısı sensörü ve  enjektör boğazı hava sıcaklık sensörü diye 3 sensör görev yapıyor bizim rolanti olayı için, bu üçü birbiriyle uyum içinde çalışıyor, ilk çalışmada karbüratörün üzerinde takılı olan enjektör hava sıcaklık sensörü motorun soğuk olduğunu algılayıp enjektöre zengin karışım verdiriyor bir başka deyişle daha fazla benzin püskürtüyor enjektör ve rolantiyi yükseltiyor sonrasındaysa motorun üzerinde takılı olan ısı sensörü devreye girip ısıyı algılayıp rolanti motoruna rolantiyi normale düşür diyor sistem bildiğim kadarıyla bu, ancak bizim araçlarda ne derece düzgün çalışıyor bu sistem orasını Allah bilir, çünkü bazı sensörlerin soketini söküyorsun aynı takıyorsun gene aynı yani çok enteresan mantık dışı olaylar dönüyor, benim araçta ısınana kadar benzinde rolanti sapıtık ancak ısınınca 10 numara oluyor şimdi sensörleri değiştiricem gene aynısı olacak ondan para vermiyorum Big Grin Rolanti motoru aldım bi tane taktım aracın rolanti sürekli 2700devirde takılı kaldı taktım gene eskisini. Senin soruna gelince Tayyip dediğim marşta gaz vererek çalıştırmak normal onu çok kafaya takma ancak ısınana kadar stop etmesi dediğim gibi ısı sensörlerinin birisinde sorundan dolayı olabilir, senin rolanti nasıl benzinde kaç bin devirde duruyor ?
Aracı ilk çalıştırıp kendisi otomatik lpg'ye geçip lpg'de iken bunu yapıyorsa sornun enjeksiyon sisteminde değildir. Sorun lpg regulatöründedir.Sadece rolantisinin bir miktar açılması gerekir. Onunde sebebi lpg soğuk motorda yeterli miktarda patlama yapamamasıdır. Isınınca düzelmesi regulatörde sıcak su çevrimine dahil olduğu için sıcak lpg motora girer ve dolayısıyla daha iyi patlar yani yanar.
Çözümü  bir miktar regulatördeki rolanti oynanabilir, hatta sabit gaz ayarıda oynanabilir. Ama bu durumda lpg yakıtın biraz artabilir.O yüzden benim önerim araç ısınana kadar yani hararet 50 dereceye gelene kadar benzinde kalsın sonra kendiniz el ile lpg'ye alın. Kendi aracımda böyle yapıyorum. Diğer metodları denedim yakıt arttığı için çözümü böyle yapıyorum.

Ama Sorunun araç sadece benzindeyken dediklerini yapıyorsa iş o zaman başka.
Bir kere rolanti motorun yoksa gostergede enjeksiyon arıza lambası yanar. Soketini çıkarır çıkarmaz yanar.
Sorunları önce ısı sensörü ve enjektör boğazı hava emiş sensöründe aramalısın. Soketlerini kontak spreyi ile temizleyip tekrar takın.
Hava emiş sensörü karburatörün içinde kirlenmiş olabilir. Buda ısıyı geç algılamasına yol açar.
Isı sensörü maniolftun üzerinde söküp temizlenebilir.
Enjektörün çok az kaçırabilir. Yani benzin basıncın fazladır enjektör ucundan kaçırabilir buda rolanti dengesizliği yapabilir.(Isınınca düzeliyor diyorsun ama motor ısındıktan sonra araç benzinde iken rolanti göstergesine dikkatli bak dalgalanma var mı?) Normalde enjektörü gözle kontrol ediyoruz yakıtın püskürdüğünü görmemen lazım.(ama sorun enjektörde ise ilk marşı geç alır araç,hatta çalışmayada bilir onuda söyleyim.)
Daha işin karburatör conta kısmı var ama onlardan olduğunu düşünmüyorum sorunun o yüzden yazmıyorum.

Bir deneyin bunları, olmazsa sorunlar başkar yerlerde yine konusuruz.
benim aracımda ısınana kadar sorun vardı son gaz ayarından sonra düzeldi benzinde dalgalı calısıyor ama suan araba manifolttan cok fazla hava alıyor o yuzden düzensiz calısma var o sorun gidince araba calısınca gaza basarak calıstırıyorum calısınca gaza 4 5 bin devir verip bırakıyorum bu işlemi 3 4 kez yapınca stop etme yapmıyor bu ieler cok değişik makinalar yaw o konuda hem fikiriz heralde Big Grin su sensörler ucuz bi şeyse komple değişcem bakalım temizlemeyi de bi deneyeyim ne olacak
Sayfalar: 1 2